AutoMAGAZIN - Kamioni

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo FH16 za Euro 6 stiže na proleće

Volvo FH16 za Euro 6 stiže na proleće

Tokom proleća 2014. godine vodeći model kompanije Volvo Trucks - Volvo FH16, pojaviće se u konfiguraciji Euro 6. Imaće 16-litarski motor nove generacije, koji je u potpunosti usklađen sa strogim standardima za nisku emisiju izduvnih gasova, a istovremeno ispunjava velika očekivanja kupaca u vezi sa performansama i produktivnošću tokom najzahtevnijih operacija.

"Ponosni smo što smo uspeli da ispunimo zahteve za Euro 6, a da istovremeno zadržimo najbolje vozne karakteristike i performanse koje postoje na tržištu. I dalje smo vrlo konkurentni s potrošnjom goriva", kaže Kristin Signert, menadžer za vozila za dugolinijske operacije u kompaniji Volvo Trucks.

 

Pogledajte vest: Novi Volvo FH u „društvu“ aviona.


Novi asortiman Euro 6 motora ima tri verzije izlaznih snaga: 750 KS (maksimalni obrtni moment 3.550 Nm), 650 KS (3.150 Nm) i 550 KS (2.900 Nm). Sva tri tipa motora proizvode se u kombinaciji sa I-Shift, automatizovanim Volvo menjačem. Verzija od 550 KS na raspolaganju je i sa obrtnim momentom od 2.800 Nm za ručni menjač.

Pogledajte vest: Volvo Trucks predstavlja novu FH seriju.

 

Model Volvo FH16 jedno je od najmoćnijih i najpoznatijih vozila industrije kamiona, visoko ocenjen od strane veoma zahtevnih transportnih firmi i vozača kojima su vrlo bitne dodatne performanse vozila, produktivnost i komfor. Koristi se kao tegljač, na primer, za težak teret, zatim za prevoz drvene građe, kao i za brz transport na dugim razdaljinama, kao što je prevoz hrane. Najnovija verzija ovog kamiona predstavljena je tokom jeseni 2012. godine. Samo godinu dana nakon toga, Volvo FH16 prelazi na Euro 6 i na znatno nižu emisiju azotnih oksida i čvrstih čestica.

Volvo FH16 za Euro 6 stiže na proleće

Prodaja Volvo FH16 sa Euro 6 motorom počinje u martu 2014. godine, dok je početak proizvodnje planiran za prve dane juna.

Volvo Trucks Serbia

Volvo Trucks osvaja najveće priznanje festivala ADC Awards

Volvo Trucks osvaja najveće priznanje festivala ADC Awards

Reklamna kampanja kompanije Volvo Trucks za lansiranje nove serije kamiona nastavlja da osvaja nagrade. Na međunarodnom takmičenju u oglašavanju, festivalu Kluba umetničkih direktora (Art Directors Club Awards), kampanja Volvo Trucks osvojila je najviše nagrada od svih nominovanih kandidata...

Vozač ST Prevoza prvi pobednik The Drivers’ Fuel Challenge-a 2014

Vozač ST Prevoza prvi pobednik The Drivers’ Fuel Challenge-a 2014

Prošle subote, 5. aprila, u Volvo kamionskom centru u Novim Banovcima održana je prva kvalifikaciona runda u okviru takmičenja Drivers’ Fuel Challenge 2014 (Izazov za vozače: ekonomična potrošnja goriva). Pobednik i drugoplasirani će imati priliku da pokažu umeće u ekonomičnoj vožnji u nacionalnom finalu, zakazanom za 7. jun.

Početak prodaje modela Volvo FH16 Euro 6

Početak prodaje modela Volvo FH16 Euro 6

Prodaja modela Volvo FH16 Euro 6 je upravo počela. Zahvaljujući motoru snage i do 750 KS i obrtnom momentu od 3.550 Nm i dalje je najsnažniji kamion na svetu. Prvi kamioni Volvo FH16 verzije Euro 6 biće isporučeni početkom juna...

Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji

Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji

Uskoro počinje registracija učesnika za Drivers’ Fuel Challenge 2014 – svetsko takmičenje u ekonomičnoj vožnji u organizaciji kompanije Volvo Trucks. Takmičenje Drivers’ Fuel Challenge je otvoreno za profesionalne vozače, bez obzira na marku kamiona kojim upravljaju. Finale će se održati u Švedskoj, 19. septembra...

Volvo Trucks:The Epic Split postaje deo zbirke Palate Luvr u Parizu

Volvo Trucks:The Epic Split postaje deo zbirke Palate Luvr u Parizu

Film kompanije Volvo Trucks o test vožnji izvedenoj uživo, ‘The Epic Split’, sa Žan-Klod Van Damom u glavnoj ulozi pregledan je više od 68 miliona puta od novembra 2013. kada je postavljen na kanal YouTube. Sada će biti dostupan i posetiocima Muzeja istorije oglašavanja (Musée de la Publicité), smeštenom u Palati Luvr u Parizu, u Francuskoj.

BMW X6 2023
Slika nedelje