AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Trucks će obučavati 150 mehaničara svetskog programa za hranu

Renault Trucks će obučavati 150 mehaničara svetskog programa za hranu

Kompanija Renault Trucks je produžila svoje partnerstvo sa agencijom Svetski program za hranu na još tri godine, tokom kojih će Renault Trucks volonteri posetiti WFP lokacije u centralnoj i zapadnoj Africi kako bi obučavali mehaničare i šefove voznih parkova...

Renault Trucks će obučavati 150 mehaničara svetskog programa za hranu

Kompanija Renault Trucks je 2012. godine u istočnoj Africi osnovala pokretnu jedinicu za obuku, kako bi pomogla da agencija Ujedinjenih nacija - Svetski program za hranu (WFP), obavi svoju misiju – dostavlja hranu i pomaže zajednicama da postanu samostalnije. Nakon uspešnog partnerstva tokom prve godine, pokretna jedinica će biti preraspoređena na WFP lokacije u države centralne i zapadne Afrike. Jedinica je sastavljena od volontera kompanije Renault Trucks koji će obučavati WFP mehaničare da održavaju i popravljaju vozila koja se koriste za dostavu namirnica ugroženima, često u teškim uslovima i po nepristupačnim terenima. Renault Trucks, takođe, obezbeđuje obuku za šefove voznih parkova i servisnih radionica.

“U mnogim najsiromašnijim delovima sveta, kamion predstavlja glavnu sponu i, često u uslovima opasnim po život, omogućava prevoz hrane do onih kojima je najpotrebnija. Kompanija Renault Trucks stavlja na raspolaganje svoje stručno znanje, obezbeđuje maksimalnu operativnu raspoloživost WFP vozila i pomaže da se aktivnosti obavljaju bez teškoća”, objašnjava Žuli Markone /Julie Marconnet/, rukovodilac za sponzorstva i pokroviteljstva u kompaniji Renault Trucks.

Renault Trucks će obučavati 150 mehaničara svetskog programa za hranu

Kao deo partnerstva, zaposleni u kompaniji Renault Trucks će u naredne tri godine dobrovoljno putovati u Demokratsku Republiku Kongo, Centralnoafričku Republiku, Ganu, Sijera Leone, Liberiju, Čad i Ugandu da bi preneli svoja znanja. U ovim državama održaće 11 tehničkih obuka na vozilu Renault Kerax 6x6, konfigurisanom kao pokretna jedinica za obuku. Od sada, pa do 2017. godine, obuka će biti organizovana za ukupno 150 mehaničara Svetskog programa za hranu, instruktora, šefova servisnih radionica i voznih parkova.


Svetski program hrane: najvažniji podaci
U 2014. godini:


- dostavljena je hrana za 80 miliona ljudi u 82 države
- isporučeno je 3,2 miliona tona hrane
- angažovano 5.000 kamiona, 70 aviona i 20 brodova


PR

Krone TPMS: nadzor pritiska u pneumaticima kao standardna oprema

Krone TPMS: nadzor pritiska u pneumaticima kao standardna oprema

Na najvećem ovogodišnjem specijalizovanom sajmu komercijalnih vozila Solutrans 2023, održanom u francuskom Lionu od 21. do 25. novembra, Krone je predstavio svoj Smart Tyre Monitoring System (TPMS), koji omogućava praćenje najvažnijih parametara svih pneumatika u realnom vremenu...

123456. . .19
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje