AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

S namerom da prigodno obeleži 15 godina uspešnog rada u Srbiji, da još jednom širem auditorijumu predstavi kamione potpuno nove FH generacije, ali i da se u isto vreme nadmeću finalisti ovogodišnjeg takmičenja Drivers' Fuel Challenge, Volvo d.o.o. je 1. juna na aerodromu u Batajnici organizovao okupljanje dosadašnjih i budućih kupaca, poslovnih saradnika i prijatelja kompanije i predstavnika specijalizovanih medija.

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Pogledajte fotogaleriju Volvo Trucks na aerodromu u Batajnici.

 

U izuzetno atraktivnom ambijentu, u „društvu" aviona, helikoptera i vojne letačke opreme, uživalo je više od 300 zvanica, koje su imale mogućnost da se upoznaju s modernim letelicama, ali i da se na aerodromskoj pisti uvere u neke od izuzetnih performansi potpuno novih FH tegljača. Svi koji su se, makar na kratko, oprobali u ulozi profesionalnih vozača, iz kabina novih FH kamiona su izlazili s neskrivenim oduševljenjem.

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Pogledajte vest I u Srbiji isporučen prvi Volvo FH nove generacije.

 

Tokom prepodneva na aerodromskoj pisti je organizovano finale ovogodišnjeg takmičenja Drivers' Fuel Challenge, koje se, pod motom Uštedite gorivo i osvojite automobil, u Srbiji održava drugi put. Pred četvoricom finalista bio je odista veliki izazov - da se u izjednačenoj konkurenciji izbore za titulu najštedljivijeg. Nadmetali su se u identičnim uslovima i na istom vozilu: na „trasi" od 22,5 kilometara (tri „kruga" na aerodromskoj pisti) koje je trebalo prevaliti za 29 minuta - novim Volvoom FH sa motorom od 460 KS i automatizovanih menjačem I-Shift (vukao opterećenu poluprikolicu - ukupna masa vučnog voza 36 tona).

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Pobedio je Miško Đoković, vozač u kompaniji Grade Trans iz Čačka, koji je zadatak obavio za 27 minuta, 41 sekundu i 26 stotinki uz prosečnu potrošnju od 27,7 litara. Drugoplasirani, Stipe Nikolić, iz kompanije Agrorit iz Melenaca, vozio je 28 minuta 31 sekundu i 34 stotinki uz prosečnu potrošnju od 29,3 litra, a trećeplasirani, Miša Marinković iz kompanije ST prevoz iz Kragujevca, postigao je prosečnu potrošnju od 29,5 litara, sa vremenom 27 minuta 53 sekunde. Najmanje sreće ovog puta je imao Nikola Đermanović iz kompanije Inter Trans iz Loznice.

 

Pogledajte vest Volvo: Sat inspirisan kamionom.

Najumešnijem je pripala vredna nagrada - LCD TV prijemnik, dok su drugoplasirani i trećeplasirani takmičari dobili takođe vredne nagrade - Volvo sat, novčanik, naočare, makete FH kamiona itd. Sva trojica su istovremeno osvojili i nagrade za kompanije u kojima su zaposleni: Grade Transu je pripao vaučer za kupovinu delova ili servisne usluge u vrednosti od 55.000 dinara, vlasnik Agrorita je dobio vaučer u vrednosti od 33.000, dok je vlasnik kompanije ST prevoz dobio vaučer u vrednosti od 22.000 dinara.

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Pogledajte vest Rekordna potrošnja četvrtog finaliste u The Drivers’ Fuel Challenge-u.

 

Pobednik, Miško Đoković, stekao je pravo nadmetanja na regionalnom takmičenju Drivers' Fuel Challenge, koje se ove godine za područje centralne i istočne Evrope, u kojem posluje Volvoova kompanija u Srbiji, organizuje sredinom oktobra na trkačkoj stazi Grobnik kraj Rijeke, u Hrvatskoj. Pobedniku regionalnog takmičenja će pripasti izuzetna nagrada - automobil Volvo V40, dok vlasnik kompanije u kojoj je pobednik zaposlen dobija vaučer za delove i usluge u vrednosti od 10.000 evra.

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Pogledajte vest Volvo Trucks dobio prestižnu nagradu “red dot” za dizajn proizvoda.

 

Automobil Volvo V40 je takođe bio jedan od „učesnika" Volvoovog dana na batajničkom aerodromu. Zinteresovani su imali mogućnosti da na pisti probaju i njegove performanse. Većina se ipak opredelila da razgleda zanimljive eksponate na mini izložbi organizovanoj na „stajanci": jedan uz drugog tamo su stajali novajlije FH generacije koji su upravo stigli prvim kupcima (kompanijama Hamster iz Sremske Mitrovice i Polet iz Paraćina). U „društvu" kamiona bili su i atraktivni autobusi iz ponude Volvove autobuske korporacije.

U završnici u svemu uspešnog Volvo dana, goste, učesnike takmičenja Drivers' Fuel Challenge i novinare je pozdravio generalni direktor Volvoove kompanije u Srbiji i direktor Volvo tržista jugoistočna Evropa (South East Hub), Johan Bjornor /Björnör/, koji je finalistima dodelio vredne nagrade, a sve okupljene pozvao da uživaju u igri plesne grupe Havana i zaslade se tortom specijalno napravljenom za ovaj događaj.

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Foto: Mario Čupković - Automagazin portal

Volvo počinje da pravi kamion na gas

Volvo počinje da pravi kamion na gas

 Volvo Trucks proširuje svoj evropski asortiman modela uvođenjem nove verzije modela Volvo FE koji radi samo na prirodan zemni gas - metan. Volvo FE CNG (komprimovani prirodni gas) prvenstveno je razvijen za zadatke koji podrazumevaju kratke cikluse vožnje sa čestim polascima i zaustavljanjima, kao što su sakupljanje otpada i lokalna distribucija...

Renault Trucks na IAA sajmu u Hanoveru

Renault Trucks na IAA sajmu u Hanoveru

Tokom IAA 2014, sajma koji se održava u Hanoveru od 25. septembra do 2. oktobra, Renault Trucks će prikazati svoj asortiman vozila, najopsežniji i najsavremeniji na tržištu. Vozila koja se izdvajaju po svojoj efikasnosti, ekonomičnosti i robusnosti...m vučnog voza od 120 t), biće izložena na štandu A05 u hali 17.

Prvih šest Volvo kamiona za SMS-Šped

Prvih šest Volvo kamiona za SMS-Šped

U novoformiranu kompaniju SMS-Šped iz Beograda, koja će se za sada baviti isključivo distributivnim prevozom, početkom jula stigli su prvi Volvo kamioni - svi su iz FL familije. Novi kupac se opredelio za dva vozila ukupne mase 12 i četiri ukupne mase 16 tona...

DAF proizveo milionitu kabinu

DAF proizveo milionitu kabinu

Proizvodne pogone kompanije DAF u mestu Westerlo u Belgiji, 4. jula 2014. godine napustila je milionita kabina. Jubilarna kabina je tipa Space Cab i simbolično je predata generalnom direktoru kompanije Vervoer Van Dievel iz belgijskog mesta Mechelen...

Renault Trucks - Održavanje klima uređaja po specijalnim cenama

Renault Trucks - Održavanje klima uređaja po specijalnim cenama

Za pouzdanu svežinu u kabini vozila koja su fabrički već opremljena klima sistemima, za ugradnju klima uređaja u kamione koji ih još nemaju, kao i za nabavku originalnih rezervnih delova za ove uređaje, Renault Trucks je za vlasnike Reno kamiona u Srbiji pripremio posebne, osetno snižene cene...

Debi novih Renault kamiona na Danu otvorenih vrata + FOTO

Debi novih Renault kamiona na Danu otvorenih vrata + FOTO

Budući da ove godine u Beogradu nije bilo najavljene, pa, iz objektivnih razloga, otkazane međunarodne izložbe komercijalnih vozila, a da Renault Trucks od nedavno u svim kategorijama u prodaji ima potpuno nove kamione opremljene Euro VI, motorima, jedinstvena prilika da se potencijalni i sadašnji kupci, poslovni partneri i prijatelji brenda upoznaju sa nekim od najatraktivnijih noviteta bio je Dan otvorenih vrata...

Neverovatan trijumf Volvo Trucks kampanje na festivalu Kanski lavovi

Neverovatan trijumf Volvo Trucks kampanje na festivalu Kanski lavovi

Volvo Trucks kampanja testiranja vozila snimanih “uživo” i film The Epic Split dobili su najveće nagrade na "svetskom šampionatu oglašavanja" u Kanu. Kampanja – demonstracija inovativnih karakteristika nove serije kamiona – ukupno je osvojila 20 nagrada, uključujući osam zlatnih i dve prestižne Grand Prix nagrade u kategorijama Cyber i Film.

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje