AutoMAGAZIN - Kamioni

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo Trucks:The Epic Split postaje deo zbirke Palate Luvr u Parizu

Volvo Trucks:The Epic Split postaje deo zbirke Palate Luvr u Parizu

Film kompanije Volvo Trucks o test vožnji izvedenoj uživo, ‘The Epic Split’, sa Žan-Klod Van Damom u glavnoj ulozi pregledan je više od 68 miliona puta od novembra 2013. kada je postavljen na kanal YouTube. Sada će biti dostupan i posetiocima Muzeja istorije oglašavanja (Musée de la Publicité), smeštenom u Palati Luvr u Parizu, u Francuskoj.

Nedelju dana nakon pojavljivanja filma ‘The Epic Split', muzej se obratio kompaniji Volvo Trucks sa molbom da film uvrsti u svoju zbirku. Film je od danas na raspolaganju svim posetiocima, kao deo stalne muzejske kolekcije.

"Oduševljeni smo. Nije baš uobičajeno da vas pozovu iz muzeja kao što je ovaj, to je dokaz da je film izuzetno kvalitetan", kaže Lars Terling /Lars Terling/, direktor marketinških komunikacija u kompaniji Volvo Trucks.

"Ogroman uticaj na društvo"

Musée de la Publicité (Muzej istorije oglašavanja) je prva institucija ove vrste u svetu posvećena reklamama i propagandi, kako navode u samom muzeju. Od 1999. sakuplja propagandni materijal, u cilju očuvanja kolekcije i radi edukacije istraživača, studenata i cele javnosti.

"Neki od najblistavijih savremenih svetskih mislilaca i umetnika bavili su se oglašavanjem (advertajzingom). Nema sumnje da je to medij koji je imao ogroman uticaj na savremeno društvo", kaže Aksel Baruan /Axelle Baroin/, koji je u muzeju zadužen za prikupljanje reklama.

Inovativno i izvandredno

Jedan deo muzejske kolekcije sastoji se od filmova izabranih prema različitim kriterijumima. Prema rečima Aksela Baruana, izbor se pravi u zavisnosti od teme ili od planiranih izložbi, ali i da bi se izdvojili filmovi koji postižu uspeh vredan pažnje ili osvajaju mnoge nagrade, ili filmovi koji su jednostavno upečatljivi u nekom segmentu i ističu se, na primer, svojom pričom, režijom ili slikom.

"The Epic Split' je odmah ostavio upečatljiv utisak na muzej. Film je jednostavno izvanredan. Slike su fenomenalne, scena je prelepo snimljena. Ideja je inovativna zbog energije kojom promoviše kompaniju Volvo Trucks", kaže Aksel Barouan.

‘The Epic Split' će biti deo stalne postavke dostupne svim posetiocima, a može i da bude uvršćen u buduće izložbe koje muzej organizuje dva do tri puta godišnje.

Odlična polazna tačka na sastancima prodaje

‘The Epic Split' je deo serije reklama o novim Volvo kamionima. Svaki film opisuje neku inovativnu karakteristiku novih kamiona - ‘The Epic Split' se odnosi na inovativnu tehnologiju kompanije vezanu za upravljanje, Volvo dinamičko upravljanje.

"‘The Epic Split' je naša najuspešnija poruka, do sada. Širom sveta ljudi gledaju film i po nekoliko puta. Podiže naš ugled i jača Volvo brend, a što je najvažnije pokazalo se da je odlična polazna tačka na sastancima prodaje sa našim dilerima", zaključuje Lars Terling.

Osnovni podaci o Muzeju istorije oglašavanja (Musée de la Publicité)

Muzej istorije oglašavanja nalazi se u Palati Luvr (Palais du Louvre) u Parizu, kao deo Muzeja dekorativnih umetnosti (Musée des Arts Décoratifs) i bavi se prikupljanjem propagandnih eksponata iz celog sveta. U svojoj kolekciji, muzej ima više od 18.500 filmova, kao i mnoge druge reklamne forme (postere, promotivne objekte itd). Muzej je 1978. godine bio poznat pod nazivom Musée de l' Affiche (Muzej plakata). Godine 1990. preseljen je u Muzej dekorativnih umetnosti u Palati Luvr, da bi ponovo bio otvoren 1999. Svake godine, u muzeju se organizuju 2 do 3 izložbe.

Više informacija o Muzeju istorije oglašavanja potražite na: www.lesartsdecoratifs.fr

Osnovni podaci o filmu The Epic Split

Film ‘The Epic Split', u kojem se glavnoj ulozi pojavljuje sa Žan-Klod Van Dam, a muziku potpisuje kantautorka Enia/Enya/, lansiran je na Youtube kanalu, 14.11.2013. Polovinom decembra je proglašen za najgledaniju reklamu industrije motornih vozila na kanalu Youtube. Do sada je na ovom kanalu pregledan više od 68 miliona puta, a predstavljen je i u mnogim drugim medijima širom sveta.

‘The Epic Split' na globalnoj Youtube stranici kompanije Volvo Trucks:Volvo Trucks Serbia PR

Volvo Trucks počinje da proizvodi jedinstven menjač za teška vozila

Volvo Trucks počinje da proizvodi jedinstven menjač za teška vozila

Volvo Trucks počinje da proizvodi I-Shift sa dvostrukim kvačilom, prvi menjač na tržištu sa dvostrukim kvačilom za teška vozila. Zahvaljujući promeni stepena prenosa bez ikakvog prekida toka snage, održava se vrednost obrtnog momenta i kamion ne gubi brzinu pri promeni stepena prenosa. Vozač se udobnije i efikasnije vozi putem...

Miško Đoković pobednik The Drivers' Fuel Challenge 2014 u Srbiji

Miško Đoković pobednik The Drivers' Fuel Challenge 2014 u Srbiji

U uslovima idealnim za vožnju, po sunčanom, toplom, danu bez daška vetra, 7. juna u prodajno-servisnom centru Volvo Trucks u Novim Banovcima održano je finalno nadmetanje u ekonomičnoj vožnji Drivers' Fuel Challenge 2014, koje kompanija Volvo kamioni u Srbiji organizuje treći put. Najumešniji u tome bio je prošlogodišnji pobednik istoimenog takmičenja - Miško Đoković, 40-godišnji vozač u kompaniji Grade Trans...

Renault Trucks - Garantovano proizvedeno u Francuskoj

Renault Trucks - Garantovano proizvedeno u Francuskoj

Kompanija Renault Trucks dobila je etiketu "Garantovano proizvedeno u Francuskoj” (“Guaranteed Made in France”) za vozila Renault Trucks T, C, K, D i D WIDE. Reč je o jedinom sertifikatu kojim se potvrđuje francusko poreklo proizvoda, a dodeljuje ga Udruženje ProFrance, kojim predsedava Iv Žego /Yves Jégo/...

Još više prostora u kabini Maxispace modela Renault Trucks T

Još više prostora u kabini Maxispace modela Renault Trucks T

Renault Trucks T High Sleeper je savršen za dugolinijski transport. Kabina ima ravan pod, a u zadnjem delu je široka 2,5 metra. Osim toga, vozačima koji žele dodatni komfor, Renault Trucks nudi kabinu Maxispace sa dodatnim smeštajnim kapacitetima, u koju može da se postavi i sto na izvlačenje...

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow

Kompanija Star Import je 8. i 9. maja organizovala Mercedes-Benz Euro VI Roadshow pod nazivom „Nova generacija efikasnosti“ gde je prezentovala moćne i veoma efikasne Euro VI motore. Ovom prilikom prikazana je kompletna gama Mercedes-Benz teretnih, dostavnih i kombi vozila...

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za reklamnu kampanju

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za reklamnu kampanju

 Na veoma prestižnom takmičenju u oglašavanju The One Show, kampanja kompanije Volvo Trucks za novi asortiman vozila nije samo osvojila impresivan broj od devet nagrada – već je i film Epska špaga /The Epic Split/ dobio jednu od najviše cenjenih nagrada u oblasti oglašavanja - Best in Show /Najbolji na takmičenju/...

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Novi Renault Master, koji će biti predstavljen na narednom Sajmu komercijalnih vozila (CVS) u Birmingemu, biće dostupan u verzijama od 2,8 do 4,5 tona. Karakterišu ga savremeni dizajn, nove snage motora, tehnologija dvostrukog turbopunjača, ESC kao standardna oprema i Eco režim rada radi podsticanja ekonomične potrošnje goriva.

Volvo Trucks: vožnja sa poboljšanom uslugom Vremena vožnje

Volvo Trucks: vožnja sa poboljšanom uslugom Vremena vožnje

Evropskim vozačima kamiona sada će biti znatno lakše da prate zakonsku regulativu koja se odnosi na radne sate i odmaranje. Uz pomoć poboljšane usluge Vremena vožnje (Driver Times Support) koja je deo sistema Dynafleet, Volvo Trucks sistema za upravljanje voznim parkom, na ekranu u kabini direktno se prikazuje kada je vreme da vozač napravi pauzu.

Premijera novog niskopodnog Volvo FE modela

Premijera novog niskopodnog Volvo FE modela

Volvo Trucks proširuje svoj asortiman novom verzijom niskopodnog modela Volvo FE sa Euro 6 motorom. Volvo FE LEC (Low Entry Cab - kabina sa niskim ulazom) je specijalno napravljen za odvoženje smeća i distribuciju robe u gradskim zonama. Kabina ima nizak ulaz, ravan pod celom površinom, odličnu vidljivost i prostor za čak četiri osobe.

Opel Astra (2022)
Slika nedelje