AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Novi Renault Master, koji će biti predstavljen na narednom Sajmu komercijalnih vozila (CVS) u Birmingemu, biće dostupan u verzijama od 2,8 do 4,5 tona. Karakterišu ga savremeni dizajn, nove snage motora, tehnologija dvostrukog turbopunjača, ESC kao standardna oprema i Eco režim rada radi podsticanja ekonomične potrošnje goriva.

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Renault Trucks će predstaviti novi Renault Master na Sajmu komercijalnih vozila koji se održava u Birmingemu od 29. aprila do 1. maja 2014. godine. Model će biti dostupan u verzijama od 2,8 do 4,5 tona i to kao furgon, vozilo sa jednostavnom šasijom i produženom kabinom, kombi, autobus i vozilo sa utovarnom platformom. U ponudi će se, također, naći konfiguracije sa prednjim ili zadnjim pogonom, sa jednostrukim ili duplim točkovima, sa ručnim ili automatskim mjenjačem. Novi Renault Master je savršeno rješenje za klijente koji posluju u gradskim zonama.

Novi Renault Master ima tehnologiju dvostrukog turbopunjača (na motorima od 135 i 165 KS). Ova tehnologija omogućava da turbopunjač niskog pritiska i turbopunjač visokog pritiska rade naizmjenično ili istovremeno, čime se dobija maksimalan pritisak prehranjivanja motora tokom svih faza njegovog rada. Vozačima ove novine omogućavaju udobniju vožnju, bolje performanse i, istovremeno, manju potrošnju, pa tako i manju emisiju ugljen-dioksida.

Kupci koji izaberu novi Renault Master moći će uštedjeti  gorivo i uz pomoć sistema za ekološki režim rada /Eco-Mode/. Ovaj sistem se, kao dio standardne opreme, ugrađuje na verzije sa motorima od 135 KS i 165 KS. Vozač može optimizirati potrošnju goriva jednostavnim pritiskom na dugme koje se nalazi na instrument-tabli. Sistem Stop & Start ugrađuje se kao dio standardne opreme u verzije sa motorima od 135 KS i 165 KS novog Renault Mastera. Spomenuti sistem automatski stavlja motor u stanje mirovanja dok vozilo stoji na semaforu. Motor ponovo počinje raditi jednostavnim pritiskom na kvačilo ili ubacivanjem u prvu brzinu. U kombinaciji sa tehnologijom dvostrukog turbopunjača  ovi sistemi omogućavaju uštedu goriva i do 10%.

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Novi Renault Master ima Euro V motor od 2,3 litra i nudi široku lepezu izlazne snage: za vozila sa ručnim mjenjačima (110 KS do 165 KS) na raspolaganju je pet kategorija snage motora, dok vozila sa automatskim mjenjačem (125 KS i 150 KS) imaju dvije kategorije snage motora.

Što se tiče sigurnosti sve verzije novog Renaulta Mastera standardno su opremljene ESC-om koji reguliše pravolinijsko kretanje. ESC osigurava manevrisanje i optimalnu sigurnost  jer ima i funkcije za pomoć pri kretanju na uzbrdici (Hill Start Aid), pomoć pri naglom kočenju (Emergency Brake Assist), elektronsku kontrolu prianjanja pneumatika (Extended Grip), funkciju za regulisanje stabilnostiprikolice (Trailer Swing Assist), prilagodljivu regulaciju tereta (Adaptative Load Control) i sistem za sprečavanje prevrtanja (Anti Rollover control System).

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Kombi vozila imaju i sistem za kontrolu pritiska u pneumaticima. Konačno, radi poboljšana vidljivosti i maksimalne sigurnosti na štitnik od sunca na suvozačevom mjestu u novom  Renaultu Masteru može se ugraditi ogledalo. Kada se zaštitnik obori, rješava se problem „mrtvog ugla“ koji se pojavljuje između vidnog polja na spoljnom retrovizoru i direktnog pregleda.

Dizajn novog Renault Mastera potpuno je  promijenjen. Vozilo sada ima novi prednji poklopac  novu ukrasnu masku hladnjaka, a rešetka za zaštitu od kamenčića može se postaviti na hladnjak. Kao i ostala vozila nove serije Renault Trucks novi Renault Master ima i pločicu metalik crvene boje sa natpisom “by Renault Trucks”, koja je postavljena a vozačeva i suvozačeva vrata, te i na zadnja vrata na furgonima.

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Konačno, s obzirom na to da kompanija Renault Trucks smatra da servisiranje čini sastavni dio vozila, novi Renault Master nudi usluge prilagođene namjeni vozila. To znači, da centri koji imaju oznaku Fast & Pro, klijentima nude zonu namijenjenu lakim komercijalnim vozilima, u kojima se obrada vozila prilikom servisiranja obavlja brže i troškovi se kontrolišu. Također, na raspolaganju je Renault Trucks servis visokog kvaliteta uz ugovore o održavanju pod nazivom Start & Drive i prilagođena rješenja za finansiranje i osiguranje.

Serija Renault Trucks Distributoin ima najširu ponudu na tržištu, jer nudi novi Renault Master, Renault Maxity, Renault Trucks D Cab 2m, Renault Trucks D i Renault Trucks D Wide.

Renault Truck

Volvo Trucks predstavlja pet novih karakteristika za teške terene

Volvo Trucks predstavlja pet novih karakteristika za teške terene

Volvo Trucks nastavlja da povećava produktivnost u građevinskom sektoru predstavljajući još pet novih karakteristika, uključujući Volvo dinamičko upravljanje za dvostruku prednju osovinu i veću nosivost prednjih osovina. Time se dodatno naglašava da firma Volvo Trucks posebno obraća pažnju na građevinski segment...

Kamion godine 2015 i novi Renault K serije na Danu otvorenih vrata

Kamion godine 2015 i novi Renault K serije na Danu otvorenih vrata

Budući da u ovoj godini u Srbiji nije bilo adekvatne manifestacije na kojoj bi specijalizovanu javnost upoznao s aktuelnostima u svojoj ponudi, Renault Trucks je 18. juna, u prodajno-servisni centar u Novim Banovcima, na mini izložbu i neformalno druženje, pozvao bivše i sadašnje vlasnike vozila ove marke, potencijalne kupce...

Volvo Trucks ‘Reality Road’- serija se gleda u preko 50 zemalja

Volvo Trucks ‘Reality Road’- serija se gleda u preko 50 zemalja

Volvo Trucks TV serija ‘Reality Road’ brzo se proširila internetom. Nakon samo dve nedelje, serija je imala više od dva miliona pregleda u najmanje 50 zemalja. TV serija, lansirana 11. juna na YouTube kanalu za Volvo Trucks u okviru kampanje o ponudi usluga ovog brenda, brzo je dostigla ogromnu gledanost širom sveta...

Sedam Renault Trucks T 520 kamiona za Red Bull Racing

Sedam Renault Trucks T 520 kamiona za Red Bull Racing

Normalno, ne bi bilo ništa neobično kod sedam kamiona koja prevoze sedam kontejnera kroz Evropu. Osim ako su tih sedam kontejnera deo Red Bull Tree House, produžetka pit boksa za Red Bull Racing Formula 1 tim. Ovo isto važi i za Formula 1 vozače i njihove bolide  koji putuju Evropom od vikenda do vikenda...

Pojačanje u Volvo karavanu

Pojačanje u Volvo karavanu

Ovogodišnji demo karavan u četvrtoj sedmici maja prošao je kroz zapadnu Srbiju i, kao i u ostalih šest gradova u kojima se zaustavljao, privukao pažnju drumskih prevoznika i zaljubljenika u Volvo vozila. Na ovoj „turi“ karavan je u Čačku imao i pojačanje – prvi Volvo, ali i prvi kamion u Srbiji sa tehnologijom dvostrukog kvačila...

Krenuo Volvo karavan kroz Srbiju

Krenuo Volvo karavan kroz Srbiju

Prvim susretom sa vlasnicima transportnih kompanija, koji je 15. aprila održan u kompleksu Etno sela Zabran, u blizini Obrenovca, krenuo je ovogodišnji Volvo demonstracioni karavan, koji će do kraja maja „gostovati“ u desetak gradova u Srbiji....

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje