AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Počinju regionalne kvalifikacije za The Drivers’ Fuel Challenge 2014

Počinju regionalne kvalifikacije za The Drivers’ Fuel Challenge 2014

Nakon zvaničnog objavljivanja početka takmičenja The Drivers’ Fuel Challenge 2014 – globalnog takmičenja kompanije Volvo Trucks u ekonomičnoj potrošnji goriva, došao je trenutak da Volvo Trucks, tržište Srednja i istočna Evropa započne takmičenje na regionalnom nivou...

Kvalifikacione runde održaće se od marta do jula, u državama članicama tržišta Srednja i istočna Evropa*. Tokom kvalifikacija biraju se nacionalni prvaci – predstavnici na Regionalnom finalu u Slovačkoj gde se bira šampion takmičenja The Drivers’ Fuel Challenge 2014 za tržište Srednja i istočna Evropa i dobitnik nagrade – novog automobila Volvo S60. Prva tri vozača, učesnika regionalnog finalnog nadmetanja, predstavljaće tržište Srednja i istočna Evropa na svetskom finalu u Švedskoj.
 
Ekonomična vožnja ima veoma pozitivan uticaj na životnu sredinu i na troškove transportnih kompanija. Odnos vozača prema ekonomičnoj vožnji i njihovo znanje o tome su, zbog toga, izuzetno važni. Vozači koji umeju da voze na ekonomičan način generišu značajne uštede.

"Glavni fokus takmičenje The Drivers' Fuel Challenge je naglašavanje ključne uloge vozača u efikasnoj potrošnji goriva", kaže Andreas Valgren /Andreas Wahlgren/, direktor marketinga i komunikacija u kompaniji Volvo Group Trucks Market CEE, vođa projekta ovog takmičenja na regionalnom nivou. "Dosadašnje iskustvo pokazuje da je svake godine sve više i više vozača kamiona sa našeg tržišta SIE (Market CEE) zainteresovano za temu efikasne potrošnje. Jedva čekaju da učestvuju na takmičenju i da pokažu koliko su ekonomični prilikom vožnje. Isto važi i za transportne kompanije, s obzirom na to da jasno mogu da uoče povećanje profitabilnosti koje im donosi ekonomična vožnja. Sve to je veoma ohrabrujuće i mi se svi, u kompaniji Volvo Trucks, veoma radujemo ovogodišnjem takmičenju", nastavlja on.

Baš kao i prethodnih godina, na takmičenju mogu da učestvuju svi profesionalni vozači kamiona, bez obzira na marku kamiona kojim upravljaju tokom svakodnevnog posla.

Kvalifikaciona takmičenja u Srbiji održaće se tokom aprila meseca, a vozači se takmiče da bi dospeli do nacionalnog prvenstva, osvojili titulu državnog šampiona i pravo da predstavljaju svoju državu na finalnom takmičenju za tržište SIE. U Srbiji je finalno takmičenje predvidjeno da se održi 7. juna 2014. godine.

Od 28. do 30. avgusta, na finalnom takmičenju za tržište SIE u Slovačkoj, sastaće se državni šampioni iz 15 pomenutih država, da bi u međusobnoj konkurenciji odmerili snage i dodatno testirali svoje veštine. Završna faza regionalnog takmičenja održaće se 29. avgusta, na stazi Slovakia Ring u Bratislavi.

Na regionalnom finalu, prva tri vozača i kompanije koje oni predstavljaju očekuju vredne nagrade - pomenimo samo novi automobil Volvo S60 namenjen šampionu takmičenja The Drivers' Fuel Challenge 2014 za tržišta SIE!

Budući da ove godine kompanija Volvo Trucks organizuje takmičenje The Drivers' Fuel Challenge i na svetskom nivou, prva tri vozača sa finalnog takmičenja za tržište SIE biće pozvana da 19. septembra 2014. godine učestvuju na svetskom finalu u Geteborgu, u Švedskoj i imaće priliku da postignu još bolji rezultat na ovom takmičenju - da zavladaju svetskim tronom!

Tokom regionalnog takmičenja, i na lokalnim kvalifikacijama i na finalnom takmičenju za tržište SIE, veština vozača u ekonomičnoj vožnji biće testirana na novom Volvo FH  kamionu koji nudi izvanredne vozne karakteristike i troši manje goriva nego ikada  ranije. Za takimčenje je pripremljena posebna verzija kamiona - Volvo FH Drivers' Fuel Challenge, konstruisan da štedi gorivo i opremljen raznoraznim rešenjima i uslugama za uštedu goriva.

Ova specijalna verzija kamiona u ponudi je u okviru prodajne kampanje koja je pokrenuta od strane kompanije Volvo Trucks, tržište SIE, paralelno sa takmičenjem The Drivers' Fuel Challenge.

Više detalja o prodajnoj kampanji i takmičenju, kao i informacije o pravilima, detaljan program, raspored i proceduru za prijavljivanje za takmičare iz Srbije možete naći na: http://www.volvotrucks.rs/

*Države tržišta SIE koje učestvuju na takmičenju Drivers' Fuel Challenge 2014:

Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Estonija, Hrvatska, Letonija, Litvanija, Mađarska, Makedonija, Poljska, Republika Češka, Rumunija, Slovačka, Slovenija i Srbija.


The Drivers' Fuel Challenge u organizaciji kompanije Volvo Trucks - podaci

Takmičenje The global Drivers' Fuel Challenge - tokom kojeg se profesionalni vozači kamiona nadmeću u najekonomičnoj vožnji, pokrenuto je od strane kompanije Volvo Trucks 2011. godine, prvestveno da bi se naglasila važnost vozača u ekonomičnoj potrošnji goriva. Pokazalo se da vlada veliko interesovanje za događaj,  organizovan kao globalna aktivnost, naročito na tržištu Srednja i istočna Evropa, gde se od 2011. sprovodi na godišnjem nivou.

Takmičenje Drivers' Fuel Challenge za 2013. godinu u organizaciji tržišta SIE je bilo veoma uspešno, privuklo je blizu 3.200 učesnika iz 14 država tržišta Srednja i istočna Evropa - skoro dva puta više takmičara nego 2012. godine, kada je takođe zabeležen impresivan broj učesnika.

Mađarski vozač Zoltan Simon /Zoltán Simon/ iz kompanije SIMON Zoltán EV, pobedio je na prošlogodišnjem takmičenju, pokazao je svoje nenadmašivo umeće i održao savršenu ravnotežu između brzine, trajanja vožnje i potrošnje goriva u finalnoj rundi regionalnog finala i postao šampion tržišta SIE na takmičenju The Drivers' Fuel Challenge 2013.

Volvo Trucks Serbia

Volvo Trucks predstavlja pet novih karakteristika za teške terene

Volvo Trucks predstavlja pet novih karakteristika za teške terene

Volvo Trucks nastavlja da povećava produktivnost u građevinskom sektoru predstavljajući još pet novih karakteristika, uključujući Volvo dinamičko upravljanje za dvostruku prednju osovinu i veću nosivost prednjih osovina. Time se dodatno naglašava da firma Volvo Trucks posebno obraća pažnju na građevinski segment...

Kamion godine 2015 i novi Renault K serije na Danu otvorenih vrata

Kamion godine 2015 i novi Renault K serije na Danu otvorenih vrata

Budući da u ovoj godini u Srbiji nije bilo adekvatne manifestacije na kojoj bi specijalizovanu javnost upoznao s aktuelnostima u svojoj ponudi, Renault Trucks je 18. juna, u prodajno-servisni centar u Novim Banovcima, na mini izložbu i neformalno druženje, pozvao bivše i sadašnje vlasnike vozila ove marke, potencijalne kupce...

Volvo Trucks ‘Reality Road’- serija se gleda u preko 50 zemalja

Volvo Trucks ‘Reality Road’- serija se gleda u preko 50 zemalja

Volvo Trucks TV serija ‘Reality Road’ brzo se proširila internetom. Nakon samo dve nedelje, serija je imala više od dva miliona pregleda u najmanje 50 zemalja. TV serija, lansirana 11. juna na YouTube kanalu za Volvo Trucks u okviru kampanje o ponudi usluga ovog brenda, brzo je dostigla ogromnu gledanost širom sveta...

Sedam Renault Trucks T 520 kamiona za Red Bull Racing

Sedam Renault Trucks T 520 kamiona za Red Bull Racing

Normalno, ne bi bilo ništa neobično kod sedam kamiona koja prevoze sedam kontejnera kroz Evropu. Osim ako su tih sedam kontejnera deo Red Bull Tree House, produžetka pit boksa za Red Bull Racing Formula 1 tim. Ovo isto važi i za Formula 1 vozače i njihove bolide  koji putuju Evropom od vikenda do vikenda...

Pojačanje u Volvo karavanu

Pojačanje u Volvo karavanu

Ovogodišnji demo karavan u četvrtoj sedmici maja prošao je kroz zapadnu Srbiju i, kao i u ostalih šest gradova u kojima se zaustavljao, privukao pažnju drumskih prevoznika i zaljubljenika u Volvo vozila. Na ovoj „turi“ karavan je u Čačku imao i pojačanje – prvi Volvo, ali i prvi kamion u Srbiji sa tehnologijom dvostrukog kvačila...

Krenuo Volvo karavan kroz Srbiju

Krenuo Volvo karavan kroz Srbiju

Prvim susretom sa vlasnicima transportnih kompanija, koji je 15. aprila održan u kompleksu Etno sela Zabran, u blizini Obrenovca, krenuo je ovogodišnji Volvo demonstracioni karavan, koji će do kraja maja „gostovati“ u desetak gradova u Srbiji....

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje