AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo Trucks Serbia: Priprema za zimu po konkurentim cenama

Volvo Trucks Serbia: Priprema za zimu po konkurentim cenama

Pod motom „Sklonite se od hladnoće“, vlasnicima Volvo kamiona i autobusa se nudi mogućnost da, ugradnjom originalnih rezervnih delova i uz visokostručne usluge u ovlašćenim servisnim radionicama, po povoljnim cenama, do 25% odsto nižim od regularnih, pripreme vozilo za period naporne i klimatski izazovne ekspoloatacije...

Pred početak zimske sezone, tokom koje su vozila izložena dodatnim eksploatacionim naporima, Volvo poziva vlasnike kamiona i autobusa da, tokom specijalne zimske kampanje, po konkurentnim cenama, nabave originalne rezervne delove i obave određene servisne radove koji će i po hladnom i nepredvidivom vremenu poslovanje učiniti maksimalno pouzdanim.

Volvoovi stručnjaci posebnu pažnju skreću na pouzdanost akumulatora - na ekstremnim temperaturama kapacitet baterija može da bude znatno smanjen. Zbog toga je bitno da su akumulatori uvek puni, naročito tokom kratkih zimskih putovanja, pa se u tom cilju vlasnicima kamiona i autobusa do kraja februara 2015. nudi nekoliko „paketa“. Jedan od njih obuhvata zamenu akumulatora (dva komada po 225 Ah), proveru punjenja akumulatora na vozilu i montažu desulfatora, a sve to košta 68.999 dinara bez PDV-a. Drugi, sličan „paket“, ali bez ugradnje desulfatora, košta 50.442 dinara. Vlasnicima Volvo kamiona i autobusa se nudi i punjač akumulatora, koji košta 37.917 dinara.

U zimskim mesecima sistem za grejanje kabine jedan je od najvažnijih – na svakom kamionu. Vozač kome je hladno reaguje znatno sporije, pa poboljšavanje grejanja u kabini u velikoj meri povećava vozačevu sposobnost da vozi bezbednije. Zato je pravi trenutak da se vozilo poveri Volvoovim stručnjacima koji će u okviru „paketa“ Parkirno grejanje zameniti filter (prečistač) za gorivo na ekstrenom (Webasto) grejaču i ispitati funkciju grejača. Ta usluga košta 4.973 dinara, bez PDV-a. Istovremeno, vlasnicima Volvo kamiona i autobusa se odobrava 25% popusta na sve dodatne popravke proizašle nakon provere parkirnog grejanja.

Volvo podseća i na značaj efikasnosti kočionog sistema: kvarovi na kočnicama su među najčešćim uzrocima saobraćajnih nesreća. Zbog toga se po popularnoj ceni - od 8.212 dinara (bez PDV-a), preporučuje zamena uloška (kertridža) u sušaču vazduha, kalibracija sušača vazduha, provera solenoid ventila i provera funkcionisanja opreme za dovod vazduha u kočionom sistemu. „Paket“ identičnog sadržaja se nudi i za sklop APM (Air Production Modulator) na novoj generaciji kamiona FH, a košta 12.894 dinara (bez PDV-a).

Volvo Trucks Serbia: Priprema za zimu po konkurentim cenama

Još jedno podsećanje: sistemi za dovod goriva i ubrizgavanje agensa AdBlue su izuzetno osetljivi na niske temperature. Korišćenje goriva i AdBlue tečnosti usklađenih sa ISO standardom omogućava pouzdan rad motora čak i pri najekstremnijim temperaturama. Otuda Volvo preporučuje „paket“ koji obuhavata zamenu filtera (prečistača) za gorivo, čišćenje separatora vode i proveru sistema za gorivo, sve to za 7.263 dinara (bez PDV-a)
„Paket“ za AdBlue podrazumeva zamenu glavnog filtera, zamenu sita i proveru sistema za dovod AdBlue tečnosti, a košta 10.967 dinara (bez PDV-a).

Iskusni vozači i vlasnici kamiona i autobusa dobro znaju koliko je važan kvalitet zimske tečnosti za brisanje stakala. Jeftinija tečnost je po pravilu slabijih svojstava, pa zbog toga Volvo nudi i „paket“ za bolju vidljivost koji podrazumeva dolivanje dva litra visokokvalitetne tečnosti za brisanje stakla i zamenu dve metlice brisača, po jedinstvenoj ceni od 5.658 dinara (bez PDV-a).

Od važne dodatne opreme (ona je u zimskim mesecima u mnogim državama i zakonska obaveza) Volvo nudi i kvalitetne, galvanizovane čelične lance za sneg visoke čvrstoće, koji imaju specijalan profil sa unakrsnim šarama. Zatezanje španerima značajno olakšava njihovo nameštanje. U platnenoj kesi je šest lanaca što je dovoljno za dva točka. Cena ovog kompleta je 32.038 dinara (bez PDV-a).

Kao i prethodnih sezona, sve usluge i svi delovi tokom ove zimske kampanje mogu se dobiti u Volvo servisno-prodajnim centrima u Novim Banovcima, Novom Sadu i Čačku.

Volvo Trucks Serbia PR

Renault Trucks: efikasan kamion za isporuku

Renault Trucks: efikasan kamion za isporuku

Renault Trucks je, zajedno sa svojih šest partnera, lansirao projekat EDIT (Efficient Distribution Truck - Efikasan kamion za isporuku). Ovaj projekat ima za cilj da smanji potrošnju vozila za isporuku za 13 % u odnosu na današnja serijska vozila, zahvaljujući primeni najnovije tehnologije...

Banbus: AKIA autobusi – nova marka u Srbiji

Banbus: AKIA autobusi – nova marka u Srbiji

Kupovinom prvog kontingenta od 22 savremena niskopodna solo gradska vozila iz Turske, veliko saobraćajno-turističko preduzeće Banbus dobilo i ekskluzivno pravo prodaje i servisiranja AKIA Hess autobusa na srpskom tržištu...

Za Swisslion grupu 40 novih Volvoa

Za Swisslion grupu 40 novih Volvoa

Četiri tegljača FH 460, isporučena sredinom maja, prvi su Volvo kamioni sa Euro VI motorima u voznom parku grupe Swisslion, koja je prva vozila ove marke kupila još 2000. godine. Danas je u transportnoj floti lidera u srpskoj konditorskoj industriji 76 Volvo kamiona, a do kraja godine stiže još 36 novih...

1. . .56789101112131415. . .19
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje