AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Miško Đoković ima priliku da postane najekonomičniji vozač kamiona

Miško Đoković ima priliku da postane najekonomičniji vozač kamiona

 Ukupno 23 vozača iz isto toliko država ušestvovaće na finalu Volvo Trucks' global Drivers’ Fuel Challenge. Oni će se u drugoj polovini septembra takmičiti između sebe, ne bi li odlučili ko je najekonomičniji vozač kamiona...

Miško Đoković ima priliku da postane najekonomičniji vozač kamiona

Ovo takmičenje je jedinstveno u svetu jer je otvoreno za sve profesionalne vozače, bez obzira na to koju marku kamiona voze.
 
Kamionskom prevozniku srednje veličine trećina troškova otpada na gorivo. Efikasnijom vožnjom, vozači kamiona mogu da smanje potrošnju goriva i naprave značajnu razliku, kako u finansijskom tako i u ekološkom pogledu.

"Takmičenjem Drivers' Fuel Challenge želimo da istaknemo činjenicu da, prihvatanjem ekonomičnijeg stila vožnje, vozač kamiona ima ključnu ulogu. Takođe smo svesni činjenice da je to tehnička veština koju svi vozači mogu da nauče i koja na duge staze transportnim kompanijama donosi velike uštede", ističe Vesna Jović, projekt menadžer za Drivers' Fuel Challenge pri Volvo Trucks.

Tokom ovog proleća širom sveta održano je nekoliko izazovnih kvalifikacionih rundi na kojima su odabrana 23 finalista koji će se 19. septembra u Geteborgu takmičiti za titulu svetskog šampiona.

Miško Đoković ima priliku da postane najekonomičniji vozač kamiona

Miško Đoković - finalista iz Srbije

„Veoma sam uzbuđen i izuzetno počastvovan što ću imati prilike da se takmičim u tako značajnoj konkurenciji - sa dvadesetdvojicom kolega iz celog sveta", kaže 40-godišnji Miško Đoković, profesionalni vozač u kompaniji Grade Trans u Čačku, koji Volvo kamione vozi još od 1999. godine.

„Kao što se nisam posebno pripremao za kvalifikaciono takmičenje u Čačku, nacionalno finale u Novim Banovcima i regionalno finale na Slovakia Ringu u blizini Bratislave, tako neće biti ni treninga za Geteborg. Iz kamiona gotovo da ne izlazim, tako da mi naročite pripreme i nisu potrebne, a moj najbolji ‘trener' je vlasnik kompanije u kojoj sam zaposlen, Gradimir Petrović", šaleći se kaže Miško Đoković i dodaje: „Od prošle godine vozim novi FH sa Euro VI motorom - izuzetan tegljač u svakom pogledu, s kojim se odista može postići rekordno ekonomična potrošnja goriva".

Miško Đoković ima priliku da postane najekonomičniji vozač kamiona

Tokom takmičenja, vozači se ocenjuju na osnovu četiri različita kriterijuma koji utiču na potrošnju goriva. To uključuje vožnju i kočenje, korišćenje motora i menjača, sposobnost da se ispuni zadatak za zadato vreme i pridržavanje saobraćajnih pravila.

Svi vozači će se takmičiti sa novim Volvo FH kamionima sa I-Shift automatizovanim menjačem. Volvo Trucks organizuje ovo takmičenje od 2009. godine.

Svi finalisti će biti objavljeni na Driver's Fuel Challenge's veb stranici http://www.driversfuelchallenge.com/ tokom septembra.

Volvo Trucks Serbia PR

Renault Trucks: efikasan kamion za isporuku

Renault Trucks: efikasan kamion za isporuku

Renault Trucks je, zajedno sa svojih šest partnera, lansirao projekat EDIT (Efficient Distribution Truck - Efikasan kamion za isporuku). Ovaj projekat ima za cilj da smanji potrošnju vozila za isporuku za 13 % u odnosu na današnja serijska vozila, zahvaljujući primeni najnovije tehnologije...

Banbus: AKIA autobusi – nova marka u Srbiji

Banbus: AKIA autobusi – nova marka u Srbiji

Kupovinom prvog kontingenta od 22 savremena niskopodna solo gradska vozila iz Turske, veliko saobraćajno-turističko preduzeće Banbus dobilo i ekskluzivno pravo prodaje i servisiranja AKIA Hess autobusa na srpskom tržištu...

Za Swisslion grupu 40 novih Volvoa

Za Swisslion grupu 40 novih Volvoa

Četiri tegljača FH 460, isporučena sredinom maja, prvi su Volvo kamioni sa Euro VI motorima u voznom parku grupe Swisslion, koja je prva vozila ove marke kupila još 2000. godine. Danas je u transportnoj floti lidera u srpskoj konditorskoj industriji 76 Volvo kamiona, a do kraja godine stiže još 36 novih...

1. . .56789101112131415. . .19
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje