AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Specijalna ponuda u čast 20 godina kompanije Volvo kamioni u Srbiji

Specijalna ponuda u čast 20 godina kompanije Volvo kamioni u Srbiji

U proleće 1998-me, tačno tri decenije od dolaska prvog Volvo kamiona na naše prostore, Volvo kamionska korporacija otvorila je kompaniju u Srbiju, prvu u svom vlasništvu na teritoriji nekadašnje Jugoslavije...

No, prvi Volvo kamioni nove generacije u Srbiju su stigli nekoliko godina ranije – posredstvom lokalnih uvoznika. Tržište je odlično prihvatilo povratak poznate marke, prodaja je rasla pa je krajem 1996. u Beogradu počela s radom Volvo kancelarija. Nepune dve godine kasnije s radom je zvanično otpočela nova kompanija – Volvo d.o.o. Već u prvoj godini svog zvaničnog prisustva u Srbiji, Volvo je postao tržišni lider i takvu poziciju zadržao pune dve decenije.


Od sredine devedesetih do danas Volvo je u Srbiji prodao više od 5.000 kamiona, pretežno iz najtraženije i najsnažnije familije FH. Uporedo s uvećanjem isporuka, Volvo d.o.o. je ulagao i u prodajno-servisnu mrežu: izgrađen je sopstveni moderan poslovni, prodajni i servisni centar u Novim Banovcima, a specifičnim potrebama prilagođeni prodajno-servisni centri u Novom Sadu i Čačku.


Kompanija Vovo d.o.o. je iz godine u godinu rasla, širila ponudu i asortiman usluga, ali su prisan, prijateljski odnos i briga o svakom kupcu ostali nepromenjeni. Nije se promenilo ni ono po čemu su već 90 godina, širom sveta poznati Volvo kamioni: čuveni švedski kvalitet, pouzdanost, robusnost, najnaprednija tehničko-tehnološka rešenja, izuzetna bezbednosna rešenja za vozilo, vozača i ostale učesnike u saobraćaju.


Godina dvostrukog jubileja – dve decenije postojanja kompanije u Srbiji i devet decenija od proizvodnje prvog Volvo kamiona – biće obeležena brojnim prigodnim manifestacijama, ali i specijalnim „poklonom“ za kupce koji već poseduju Volvo kamione ili za one tek nameravaju da uđu u ogromnu porodicu zadovoljnih vlasnika.


U prodajnim centrima se, po povlašćenoj ceni, već mogu poručiti „jubilarci“ – tegljači iz familije FH sa posebnom specifikacijom za međunarodni transport, koja, između ostalog, uključuje Euro VI motor od 500 KS, I-Shift automatizovani menjač, luksuzno uređenu Globetrotter kabinu, dodatne rezervoare za gorivo, kao i besplatno jednogodišnje korišćenje jednog od sve popularnijih paketa telematskih usluga koje pomažu u smanjenju potrošnje goriva.


PR

Krone TPMS: nadzor pritiska u pneumaticima kao standardna oprema

Krone TPMS: nadzor pritiska u pneumaticima kao standardna oprema

Na najvećem ovogodišnjem specijalizovanom sajmu komercijalnih vozila Solutrans 2023, održanom u francuskom Lionu od 21. do 25. novembra, Krone je predstavio svoj Smart Tyre Monitoring System (TPMS), koji omogućava praćenje najvažnijih parametara svih pneumatika u realnom vremenu...

123456. . .19
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje