AutoMAGAZIN

Najnovije vesti iz auto industrije

Porsche 911 Carrera RS 3.8 i Transformersi: Buđenje zveri slavi najnovijeg Autobota po imenu Miraž

Porsche 911 Carrera RS 3.8 i Transformersi: Buđenje zveri slavi najnovijeg Autobota po imenu Miraž

Najnoviji Transformersi: Film „Buđenje zveri“ očekuje svoju svetsku bioskopsku premijeru početkom juna. Jedan od glavnih likova u filmu je i Autobot “Miraž” i to kao legendarni Porsche 911 Carrera RS 3.8, da budemo precizniji...

Početkom juna, vraćamo se akciji i spektaklu koji je osvojio ljubitelje filma širom sveta - Transformersi: Buđenje zveri odvodi publiku u pustolovinu i 90-te u kojima će Autoboti i potpuno nova frakcija Transformersa – Maksimalsi – zajedničkim snagama krenuti u predstojeću borbu za Zemlju.


Za svoj automobilski oblik Autobot “Miraž” uzima legendarni Porsche 911 Carrera RS 3.8 (964), i pridružuje se Transformersima u bitci koja im predstoji. “Miraž” se bori na strani sile dobra uz Optimus Prajma.


“Carrera 911 RS 3.8 ne samo da je savršena zato što se radnja filma dešava 1994, već i zbog karakternih osobina ‘Miraža'”, kaže Oliver Hofman, rukovodilac marketinških komunikacija u kompaniji Porsche AG. “On je čvrst lik dobrog srca i manje doze povremenog buntovništva.”

Porsche 911 Carrera RS 3.8 i Transformersi: Buđenje zveri slavi najnovijeg Autobota po imenu Miraž

Legendarni atuomobil postaje filmski heroj


Podaci pokazuju da je Porsche napravio samo 55 komada Carrera RS 3.8, što taj model čini izuzetno retkim istorijskim automobilom. Kako bi se izbegao rizik od oštećenja, tokom snimanja nije koriščen originalni model. Umesto toga, napravljeno je pet automobila za potrebe snimanja koji spolja izgledaju tačno kao 964, ali oni zapravo nisu originalni modeli Porsche 911 Carrera RS 3.8. Sa druge strane, za stvaranje autentičnog zvuka motora za Miraž korišćen je pravi 911 RS 3.8 kako bi film bio što verodostojniji. “ Bilo je izuzetno važno predstaviti zvuk modela 911 koji je prikazan u filmu,” navodi Aiša Koker, potpredsednica marketinga Porsche Cars za Severnu Ameriku. “Projekat je bio izuzetno ambiciozan zbog broja potrebnih automobila iz ograničene proizvodnje 911. Oduševljeni smo rezultatom i nadamo se da će i publika biti oduševljena.”


Svaki od automobila na filmu ima određeni zadatak. Na primer, jedan automobil je preinačen da vozi u rikverc većim brzinama; drugi je bio posebno pripremljen za kaskaderske sekvence, još jedan je bio kontrolisan izvan vozačeve kabine za scene koje se fokusiraju na glumca u kabini.


“Oduševljeni smo što radimo s Porsche timom na ovom jedinstvenom, integrisanom partnerstvu koje je naš Autobot Miraž oživeo na jedan jedinstven, prepoznatljiv i nezaboravan način pokazujući karakter pustolovnog, herojskog duha i Bota i automobila”, dodaje Ajrin Trahtenberg, starija potpredsednica Paramount globalne marketinške partnerske mreže.


PR

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .2609
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Vladan Petrović
Testira za vas

Galerije

Najnovije vesti iz auto industrije po sekcijama

Testovi

Kamioni

WRC

Formula 1