AutoMAGAZIN

Najnovije vesti iz auto industrije

Uspešno završen 55. Srbija reli u Vrnjačkoj Banji

Uspešno završen 55. Srbija reli u Vrnjačkoj Banji

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije, Sportskog auto i karting saveza Srbije i opštine Vrnjačka Banja, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i “AMS Osiguranja” a.d.o, za vikend je uspešno održan 55. po redu Srbija reli, jedno od najpopularnijih takmičenja na ovim prostorima...

Međunarodno takmičenje je svečano otvoreno ceremonijalnim startom u petak, na Gradskom trgu u Vrnjačkoj Banji, kada su se brojnoj publici i učesnicima obratili predsednik AMSS Dejan Stojić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. U nedelju, na istom mestu, nakon dva dana uzbudljivih vožnji, dodeljeni su pehari najboljima.


Ove godine Srbija reli okupio je 39 posada, a osim takmičara iz Srbije, učestvovale su i posade iz Bugarske, Turske, Rumunije i Severne Makedonije. Poseban značaj i kvalitet takmičenju dalo je učešće Dušana Borkovića, koji je i ove godine učinio da Srbija reli ima pobednika iz Srbije, na radost domaćih navijača koji su tokom tri dana pratili ovaj atraktivan događaj.

Uspešno završen 55. Srbija reli u Vrnjačkoj Banji

Posle dva dana vožnje na zahtevnim stazama Goča, Kopaonika i Aleksandrovca i ukupno 12 brzinskih ispita, prvo mesto u generalnom plasmanu Evropskog reli trofeja pripalo je posadi iz Srbije koju su činili vozač Dušan Borković i suvozač Igor Marković, koji su opravdali ulogu favorita. Drugo mesto pripalo je posadi iz Bugarske, Plamenu Staykovu i Rafiju Kadiru, a na trećem mestu na ovogodišnjem reliju završila je još jedna posada iz Bugarske koju su činili Martin Surilov i Zdravko Zdravkov.

Uspešno završen 55. Srbija reli u Vrnjačkoj Banji

I ovoga puta je potvrđeno da Srbija reli, takmičenje duge tradicije, koje se boduje za Evropski reli trofej Balkana, Otvoreno Prvenstvo Srbije i Nacionalni Šampionat Srbije, iz sezone u sezonu dobija na značaju – šireći uticaj na razvoj automobilizma, sporta i turizma u Srbiji. Daleke 1967. godine održan je prvi "YU reli". AMSS je potom 1988. godine uspešno preuzeo organizaciju, a 2008. godine ovo takmičenje dobija novo ime -"Srbija reli".


Ovogodišnji Srbija reli ispunio je sva očekivanja u organizaciji, promociji, broju takmičara i gostiju i još jednom potvrdio status najznačajnije automobilske manifestacije na našim prostorima.


PR

Foto: Jakov Simović / AMSS

Testirali smo: Mazda CX-60 3.3 E-Skyactiv D 254

Testirali smo: Mazda CX-60 3.3 E-Skyactiv D 254

Mazda nam još jednom pokazuje da ne želi da prati trendove drugih automobilskih kompanija. U vreme kada veća zapremina motora, veći broj cilindara ili ne daj Bože dizel, već prokleti pojmovi, ova japanska kompanija nam šalje moderan dizel motor i to sa šest cilindara!

123456. . .2599
Lamborghini Revuelto
Slika nedelje
Vladan Petrović
Testira za vas

Galerije

Najnovije vesti iz auto industrije po sekcijama

Testovi

Kamioni

WRC

Formula 1