AutoMAGAZIN

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Zahvaljujući Tesli, Elon Musk je drugi najbogatiji čovek na svetu

Zahvaljujući Tesli, Elon Musk je drugi najbogatiji čovek na svetu

Akcije Tesle galopirajući rastu, što je od mnogobrojnih investitora napravilo prave bogataše. Elon Musk je, uz značajan doprinos Tesle, postao drugi najbogatiji čovek na svetu...

Akcije kompanije Tesla u poslednje vreme beleže snažan rast, što je Muska dovelo do drugog mesta u tabeli najbogatijih ljudi na svetu, iako se nadavno očekivalo da on zauzme treću poziciju. Agencija Bloomberg objavila je da se Elonovo bogatstvo procenjuje na oko 127,9 milijardi dolara.


Jeff Bezos, vlasnik Amazona, već duže vreme najbogatiji čovek na svetu, ostaje na ovom mestu sa velikom prednošću u odnosu na ostale. Bill Gates, kojeg je Musk pomerio na treću poziciju u ovoj prestižnoj tabeli, nedavno je donirao 27 milijardi dolara u humanitarne svrhe, što je imalo značajan uticaj na smanjenje procene njegovog bogatsva.


Prema proceni Bloomberga, 3/4 bogatstva Elona Muska dolazi od njegovih akcija u kompaniji Tesla, čija vrednost na tržištu premašuje kombinovanu vrednost kompanija Ford, GM i Daimler. Pored toga, Musk ima akcije u svojoj svemirskoj kompaniji SpaceX.


Zajedno sa rastom vrednosti akcija brenda Tesla, u javnosti se pojavljuju i komentari skeptika, o tome da li ova procena ima realnu osnovu. Oni navode da je Tesla i dalje relativno mali proizvođač automobila, čija je vrednost proizvodnje daleko ispod proizvodnje drugih automobilskih kompanija.


Automagazin.rs

Bloomberg

Stellantis: Stvaranje svetskog lidera u održivoj mobilnosti

Stellantis: Stvaranje svetskog lidera u održivoj mobilnosti

Danas se obeležava lansiranje kompanije Stellantis, svetskog lidera za novu eru održive mobilnosti posvećene pružanju slobode kretanja karakterističnim, pristupačnim i efikasnim rešenjima za transport, jedinstveno pozicionirana da ugrabi uzbudljive mogućnosti globalne industrije koja prolazi kroz brze i duboke promene...

123456. . .2471
Volkswagen Golf R (2021)
Slika nedelje
Vladan Petrović
Testira za vas

Galerije

Najnovije vesti iz auto industrije po sekcijama

Testovi

Kamioni

WRC

Formula 1