AutoMAGAZIN

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault eWays: na putu prema mobilnosti bez emisija

Renault eWays: na putu prema mobilnosti bez emisija

Pre deset godina, Renault je izbacio na tržište prvi ZOE. Danas svetskim putevima saobraća 350 000 Renaultovih električnih vozila podeljenih u 8 različitih modela! 

Pored ponude električnih automobila, Grupa nudi i kompletnu paletu hibrida i plug-in hibrida na modelima Clio, Captur, Megane Berline i Megane Grandtour sa tehnologijom E-TECH hibrid i plug-in hibrid koja se ugrađuje i u Megane Conquest.


Danas kompanija ide korak dalje i obvezuje se da će do 2050. godine imati nultu stopu emisije CO2 u Evropi. Cilj joj je da do 2030. smanji svoje emisije CO2 za 50% u odnosu na 2010.


Do 2022. godine svi novi modeli koji stižu na tržište će imati električnu ili elektifikovanu verziju, i to na tržištu koje će kroz 5 godina imati 50% vozila sa pogonom na struju ili sa hibridnim pogonom.

Renault eWays: na putu prema mobilnosti bez emisija

Tokom Renault eWays događaja, od 15. do 27. oktobra, Grupa će podeliti svoju viziju prelaska na mobilnost bez emisija predstavljanjem novih proizvoda i tehnologija, učestvovanjem na okruglim stolovima i predavanjima o relevantnim temama, a sve se to može pratiti na digitalnoj platformi : https://easyelectriclife.groupe.renault.com/fr/eways/
Ovo je novi važan korak za Grupu Renault koja se pozicionira kao jedan od glavnih igrača na području trajne mobilnosti i celog njenog ekosistema, kako u sadašnjosti tako i u budućnosti.

Renault eWays: na putu prema mobilnosti bez emisija

Renault Mégane eVision, sasvim novi električni kompakt


Renault predstavlja konceptno vozilo Mégane eVision i iznova osmišljava model kompaktnog hatchbacka sa elementima coupéa i SUV-a. Potpuno električan, ovaj konceptni model inovativnog stila je konstruisan na platformi CMF-EV namenjenoj električnim vozilima. Zbog toga se lako distancira od tradicionalnih dimenzija i dizajnerskih pravila segmenta i predstavlja nove linije i proporcije. Rezultat toga je hatchback ograničenih spoljašnjih dimenzija sa rekordno velikom unutrašnjom prostornošću.

Renault eWays: na putu prema mobilnosti bez emisija

Pre gotovo 10 godina, Renault se usmerio prema struji. Ta stručnost mu danas omogućava da na tržište stavi novu generaciju električnih modela čiji je simbol upravo Mégane eVision. Tačno 25 godina nakon prvog lansiranja, sada se okreće nova stranica za Mégane.

Renault eWays: na putu prema mobilnosti bez emisija

Dacia Spring Electric, nova r-EV-olucija iz Dacije


Dacia predstavlja mali moderni gradski auto čija prodaja počinje već 2021., Dacia Spring Electric. Nakon Logana i Dustera, svrha Dacije Spring jeste da napravi revoluciju na tržištu time što će vozilo na struju postati dostupno svima. Bez obzira da li je reč o individualnoj, deljenoj ili profesionalnoj mobilnosti, Spring nudi jednostavno, pouzdano i cenovno pristupačno rešenje.

Renault eWays: na putu prema mobilnosti bez emisija

Ispod upadljivog SUV izgleda, Dacia Spring ima 4 sedeća mesta, rekordno veliku unutrašnjost, jednostavan i pouzdan elektromotor umirujućeg dometa. Lagan i kompaktan, Spring Electric ima domet od 225 km u mešovitoj vožnji (WLTP) kao i 295 km u gradskoj vožnji (WLTP), garantujući na taj način brojne mogućnosti upotrebe, kako u gradu tako i u međugradskom saobraćaju.

Renault eWays: na putu prema mobilnosti bez emisija

Tri nova hibridna modela za Renaultovu E-TECH paletu


Renault proširuje svoju paletu hibrida dolaskom tri nova vozila u koje je ugrađena ova najnovija tehnologija. Novi Mégane Conquest E-TECH Hybrid, Captur E-TECH Hybrid i Novi Mégane Berline E-TECH Plug-In Hybrid će početi da se prodaju u Evropi tokom prve polovine 2021. godine.


Pionir i lider u proizvodnji električnih vozila već 10 godina a uz to i sa bogatim iskustvom iz Formule 1, Renault je stekao stručnost zahvaljujući kojoj danas nudi dinamične i efikasne hibridne motore u proširenoj paleti vozila iz najprodavanijeg segmenta.

Renault eWays: na putu prema mobilnosti bez emisija

Uvođenje mikro-hibrida 12V na novi Mégane Conquest i Captur upotpunjuje ponudu motora pružajući tako sve moguće nivoe elektrifikacije da bi odgovorio na sve potrebe kupaca, a pri tome ostao cenovno dostupan.


PR

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je od strane uglednog žirija u izboru Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY) proglašen za "najbolji automobil na svetu za 2024. godinu". Proglašenje pobednika, objavljeno 8. marta, odvilo se upravo na međunarodni Dan žena...

Peugeot - Mesec sajamskih ponuda!

Peugeot - Mesec sajamskih ponuda!

Posebna Sajamska ponuda za PEUGEOT vozila sa lagera trajaće do 31. marta u svim prodajnim salonima, kao i na našem štandu u Hali 1 Beogradskog Sajma i obuhvata najpopularnije hečbek i SUV modele po akcijskim cenama i sa specijalnim uslovima garancije...

Opel Sajamska Akcija 2024

Opel Sajamska Akcija 2024

U susret ovogodišnjem Sajmu Automobila u Beogradu, Opel je za sve svoje kupce u Srbiji do kraja marta obezbedio posebne akcijske popuste od 10% za celokupnu gamu, uz 4 godine garancije (ili 100.000 pređenih kilometara)...

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Jedinstvena sajamska manifestacija i najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u jugoistočnoj Evropi, Bg car show i Motopassion,  biće održana na Beogradskom sajmu u tradicionalnom prolećnom terminu – od 21. do 27. marta 2024. godine...

123456. . .2608
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Vladan Petrović
Testira za vas

Galerije

Najnovije vesti iz auto industrije po sekcijama

Testovi

Kamioni

WRC

Formula 1