AutoMAGAZIN

Najnovije vesti iz auto industrije

AUTOBEST: nagrada dodeljena Novoj Opel Corsi i Opelovom generalnom direktoru Lohschelleru

AUTOBEST: nagrada dodeljena Novoj Opel Corsi i Opelovom generalnom direktoru Lohschelleru

Dvostruki uspeh za Opel u AUTOBEST-u: Na ceremoniji dodele priznanja u Majncu, generalni direktor Michael Lohscheller dobio je nagradu „MANBEST“ za najboljeg menadžera u 2019. godini. Pored toga, šef Opela dobio je „Best Buy Car“ 2020” trofej za novu Opel Corsu...

Žiri AUTOBEST-a, koji čine međunarodni novinari iz 31 zemlje, izabrao je Opel kao automobil sa najboljim odnosom cene i kvaliteta u Evropi. S trenutnom nagradom, nova Opel Corsa postiže hat-trick AUTOBEST nagrada: Ni jedan drugi model nije proglašen „Best Buy Car of Europe“ u tri uzastopne generacije. Među slavnim gostima u Majncu bili su generalni direktor marketinga i prodaje, Ksavier Duchemin, generalni direktor za inženjering, Christian Muller i potpredsednik za komunikacije, Harald Hamprecht.

“Naša nova Opel Corsa automobil je orijentisan ka budućnosti - vrhunski, sa odličnom dinamikom vožnje i električnom energijom. Nudi vrhunske tehnologije po povoljnim cenama. To je i ubedilo AUTOBEST žiri“, rekao je Michael Lohscheller iz Majnca. „Nagrada„ MANBEST“ je velika čast za mene. Ovaj naslov ilustruje ono što smo postigli kao tim sa svim zaposlenima u Opelu. Vratili smo Opel na put ka uspehu - i tako će i ostati“, obećao je najbolji menadžer 2019. godine.

AUTOBEST: nagrada dodeljena Novoj Opel Corsi i Opelovom generalnom direktoru Lohschelleru

Nakon što je PSA grupa preuzela Opel 2017. godine, Michael Lohscheller i njegov menadžerski tim razvili su i sproveli sveobuhvatni strateški plan „PACE!“, Koji će Opel učiniti održivo profitabilnim, globalnim i električnim. Nova Opel Corsa-e započela je veliku ofanzivu za elektrifikaciju svojom svetskom premijerom prošlog leta.

Corsa-e kombinuje praktičnu Corsu sa radom bez emisija CO2 i svakodnevnim električnim dometom do 337 kilometara (prema WLTP1). Već 2007. i 2015. godine, četvrta I peta generacija Corse osvojile su nagrade AUTOBEST. Nova Corsa i Corsa-e nastavljaju ovu tradiciju trećom AUTOBEST nagradom.

AUTOBEST: nagrada dodeljena Novoj Opel Corsi i Opelovom generalnom direktoru Lohschelleru

Nagrade stručnjaka i javnosti: entuzijazam za Opelove modele

Nova generacija Corse snažno je započela. Na primer, u Nemačkoj je već proglašena za „kompanijski automobil godine“, a pre nekoliko dana je dobila i nagradu “Connected Car Award” od Auto Bild grupe. U Španiji je nova Corsa osvojila titulu „Premio Best Car Coche Global”. Opelov vodeći automobil Insignia takođe slavi uspeh širom Evrope. U Velikoj Britaniji je treću godinu zaredom proglašen „višom srednjom klasom automobila godine“, a zbog svog visokog kvaliteta, takođe je u trci za J. D. Power „najpouzdaniji srednji automobile”. U Nemačkoj, zahvaljujući vrhunskom pogonu na sve točkove, Insignia je „automobil godine sa pogonom na sve točkove” i dobitnik „Auto test“ nagrade, kao I nosilac titule „J.D. Power Award ”. Kompaktni SUV modeli: Mokka X i Crossland X upotpunjuju nagradnu seriju Opela kao „najpouzdaniji mali SUV“ u Velikoj Britaniji i „najbolji porodični automobil“ u Holandiji.

Laka komercijalna vozila Opelove sestrinske marke Vaukhall takođe su posebno popularna u Velikoj Britaniji. Trio Combo Cargo, Vivaro i Movano dobio je brojne nagrade u rasponu od "malog / lakog / srednjeg kombija godine" do "lakog komercijalnog vozila godine" i "nagrade za izbor najboljeg trgovca TVD-a". Novi Vivaro takođe je dobio nagradu za TVD za najboljeg novajliju. U inostranstvu je Opel bio „brend godine“ u 2019. godini.

PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .2609
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Vladan Petrović
Testira za vas

Galerije

Najnovije vesti iz auto industrije po sekcijama

Testovi

Kamioni

WRC

Formula 1