AutoMAGAZIN

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Peugeot 208 stigao u Srbiju

Novi Peugeot 208 stigao u Srbiju

U godinama kada skoro svi modeli iz B segmenta više nego ikada liče jedni na druge , Peugeot je našao način da se definitivno izdvoji kreiranjem novog modela 208...

Novi Peugeot 208 stigao u Srbiju

S obzirom da se način korišćenja automobila konstantno menja , da je tranzicija na sve efikasnije motore velika šansa , nova 208-ica od samog starta nudi tri izbora kada su u pitanju motori : električni, benzin I dizel. I po prvi put svi isto izgledaju bez obzira na vrstu pogona.

Najnovija generacija Peugeota 208 , apsolutno odgovara globalnoj strategiji brenda koja ide u pravcu premijum društva, odskače od konkurencije pre svega po svom oštrom I hrabrom dizajnu koji sa sobom donosi novi talas energije I mladosti.

Dodatno na svoj originalan I prepoznatljiv dizajn eksterijera, Peugeot 208 dolazi I sa najnovijom generacijom PEUGEOT i-Cockpita koji sadrži 3D instrument tablu I mnoštvo sistema bezbednosti koji su bili rezervisani za premijum brendove.

Novi Peugeot 208 stigao u Srbiju

Svet se menja I budućnost donosi mnogobrojna pitanja u automobilskoj industriji kao I u drugim sferama, a novi izazovi zahtevaju adekvatne odgovore. Peugeot se tiho I praktično posvetio eri energetske tranzicije , ponudivši svoju uzbudljivu viziju budućnosti I kreirao slogan kampanje #UNBORINGTHEFUTURE.

Peugeot 208 je nova komponenta vizije budućnosti Brenda : ističe mladolik izgled I donosi svu svoju energiju, spontanost koja ističe vrednosti Peugeot Brenda : najviša očekivanja, stil I emociju. Kao jedan od glavnih volume maker-a , svoj doprinos kompletnoj gami daje već ustaljenim karakteristikama : dizajn koji odiše samopouzdanjem uparen sa inovacijama I najnovijim tehnologijama.

Novi Peugeot 208 stigao u Srbiju

Duži, širi  I niži u odnosu na svog prethodnika novi model je kreiran kao potpuno autentičan I prepoznatljiv gradski automobil, koji je svoj vizuelni identitet pojačao tri atraktivne boje karoserije (plavom ,žutom I crvenom) koje dodatno naglašavaju radikalan dizajn.

Novi Peugeot 208 dolazi sa najnovije platforme PSA grupacije CMP (Common Modular Platform) koja je posvećena modelima iz B I C segmenta I predstavlja unapređenu verziju EMP2 platforme.
Ekonomičnost je bila ključna reč tokom razvoja nove 208-ice , a nova platofrma je doprinela smanjenju emisije CO2 uz pomoć smanjenja težine, poboljšane aerodinamike I optimizacije pogona. Ova platforma takođe pruža I povećan komfor (još bolja zvučna izolacija uz niži nivo vibracija) kao I nivo bezbednosti kroz uvođenje aktivnih I pasivnih sistema bezbednosti I u nižim nivoima opreme kao standard.

Kada je reč o motorima koji ispunjavaju najviše euro 6.d norme, u ponudi su benzinski Puretech motori od 1.200 kubika sa 75, 100 I 130 KS , pri čemu su dva jača motora u ponudi I sa automatskim osmostepenim menjačem. Dizel verzija sa 1.5 Hdi motorom i 100 KS je uparena sa manuelnim šestostepenim menjačem.

Novi Peugeot 208 svi zainteresovani klijenti mogu da testiraju u ovlašćenim salonima širom zemlje dok je model sa 1.2 Puretech motorom I 75 ks  u Active paketu opreme dostupan za 125 evra mesečno, uz učešće od 30% I period otplate od 84 meseca.

PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .2609
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Vladan Petrović
Testira za vas

Galerije

Najnovije vesti iz auto industrije po sekcijama

Testovi

Kamioni

WRC

Formula 1