AutoMAGAZIN

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Toyotin 2.0-litarski motor stiže iz Poljske

Toyotin 2.0-litarski motor stiže iz Poljske

Kako prodaja hibridnih vozila Toyota Motor Europe (TME) konstantno raste, kao i njihovo učešće u ukupnoj prodaji u evropskom regionu - dostigavši 52 odsto „miksa“ u prvoj polovini 2019. godine, japanska kompanija nastavlja da lokalizuje proizvodnju komponenti hibridnih pogonskih sistema na tlu Evrope...

Proizvodni program proširen je ulaganjem u fabriku TMMP u mestu Jelcz-Laskowice (Poljska), gde je počela proizvodnja novog benzinskog motora 2.0L TNGA, koji će opremati hibridne modele Toyota Corolla, kao i konvencionalni RAV4.

Savremeni dvolitarski, četvorocilindrični TNGA motor može da komunicira sa e-CVT-om u hibridnim pogonskim sistemima ili da radi samostalno u konvencionalnom pogonu. Ovaj novi Toyota Dynamic Force Engine koji radi u Atkinson ciklusu ima povećan kapacitet, visoku toplotnu efikasnost i rad na nižim temperaturama. Kao rezultat toga, hibridno električno vozilo (HEV) postiže izuzetno dobre nivoe NOx, koje su za 91,6% niže od granice Euro 6 za ekvivalentni benzinski automobil.

Nova linija za proizvodnju 2,0L TNGA motora predstavlja ulaganje od oko 90 miliona evra, a izgrađena je u skladu sa Toyotinom novom globalnom arhitekturom i odlikuju je napredna automatizacija, povećane performanse i poboljšana ergonomija za radnike na traci. Do sada su Toyotina ukupna ulaganja u Poljskoj premašila milijardu evra.

Eiji Takeichi, predsednik Toyota Motor Manufacturing Poland: „Menjamo i pripremamo naše fabrike u susret evoluirajućim tržišnim trendovima koji pokazuju porast ugradnje hibridnih električnih pogona s niskom emisijom. Nastavljamo da gradimo evropski centar za hibridne tehnologije, neprestano povećavajući svoj udeo u elektrifikovanoj automobilskoj industriji".

Toyotin 2.0-litarski motor stiže iz Poljske

TMMP: 

TMMP poseduje i upravlja s dva proizvodna pogona smeštena u Donjoj Šleziji. Uz proizvodnju e-CVT-a za hibridne automobile s niskom emisijom koji rade sa 1,8-litarskim motorom, fabrika u Wałbrzychu proizvodi 1-litarske benzinske motore, kao i manuelne i poluautomatske prenose. Godišnji proizvodni kapacitet TMMP-a u Walbrzychu iznosi 175.000 e-CVT-a za hibridne sisteme, 285.000 motora i 633.000 prenosnih sistema. 

Fabrika u mestu Jelcz-Laskowice proizvodi 1,5 l benzinske motore. 

TMMP snabdeva druge Toyotine fabrike za montažu automobila kojima upravlja Toyota Motor Europe: u Češkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Turskoj i Rusiji. Fabrike koje  snabdeva TMMP izvan Evrope nalaze se u Južnoj Africi i Japanu.

PR

Za prevoznika iz Odžaka 10 novih Volvo kamiona

Za prevoznika iz Odžaka 10 novih Volvo kamiona

Početkom jula Volvo kamioni su u Srbiji realizovali još jednu veću isporuku novih vozila: kompaniji Solaris City Expres iz Odžaka predati su ključevi od 10 tegljača FH iz Reloaded edicije, s kojom se postižu maksimalne uštede goriva u dugolinijskom transportu...

123456. . .2440
Mercedes-AMG E 63 S (2021)
Slika nedelje
Vladan Petrović
Testira za vas

Galerije

Najnovije vesti iz auto industrije po sekcijama

Testovi

Kamioni

WRC

Formula 1