AutoMAGAZIN

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

TCR Italy 2019 - Nikola Miljković pokazao zube Italijanima u Monzi!

TCR Italy 2019 - Nikola Miljković pokazao zube Italijanima u Monzi!

Srpski automobilista Nikola Miljković imao je zapažen nastup na slavnoj stazi Monza, u okviru takmičenja u TCR Italy 2019. 24-godišnji Miljković u automobilu Seat Leon Cupra-TCR pokazao je vrhunski vozački potencijal...

Iako je na prvoj trci startovao sa 13. pozicije, jer je u subotnjim kvalifikacijama imao probleme na kočionom sistemu svog automobila, Miljković je na vodom prekrivenoj stazi, zbog kiše koja je neprestano padala, uspeo da se probije na drugo, a zatim i na prvo mesto. Međutim, Nikola dobija kaznu prolaska kroz boks, zbog kontakta sa drugim vozilom na samom startu trke.

Tu nije bio kraj problemima srpskog asa. Kako je kaznu prolaska kroz boks realizovao dok je bezbednosno vozilo bilo na stazi, kazna je ponovljena i u poslednjem krugu, što dovodi do gubitka pozicije. Fantastični Miljković je prvu trku završio na 6. poziciji, što je, s obzirom na sve probleme, rezultat za poštovanje. Treba istaći, da je ovo bio Nikolin prvi susret sa italijanskom stazom.

TCR Italy 2019 - Nikola Miljković pokazao zube Italijanima u Monzi!

Podsetimo, 2016. godine Nikola Miljković je osvojio svoju šestu šampionsku titulu u karijeri i popeo se na krov Evrope, kao najmlađi osvajač evropskog šampionata u automobilskoj disciplini brdske trke, u automobilu Mitsubishi Lancer EVO IX.

Nikoli možemo samo da poželimo puno sreće u nastavku karijere. Hrabrost i znanje već ima.

TCR Italy - trka 1:


Automagazin.rs
Foto: Facebook ps

Kijin novi inteligentni ručni menjač (iMT)

Kijin novi inteligentni ručni menjač (iMT)

Kao prvi na svetu združili 48-voltni laki hibrid sa menjačem ‘clutch-by-wire’
Kia Motors je razotkrila više detalja o svom novom inteligentnom ručnom menjaču (iMT -intelligent Manual Transmission), namenjenom Kijinim različitim lakim hibridima (MHEV)...

123456. . .2439
Mercedes-AMG E 63 S (2021)
Slika nedelje
Vladan Petrović
Testira za vas

Galerije

Najnovije vesti iz auto industrije po sekcijama

Testovi

Kamioni

WRC

Formula 1