AutoMAGAZIN

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia sa novim zvučnim dizajnerskim pojačanjem

Kia sa novim zvučnim dizajnerskim pojačanjem

Korporacija Kia Motors objavila je da je Karim Habib postao potpredsednik i vođa Kijinog dizajnerskog centra. Habibovo imenovanje Kiji će omogućiti nastavak nadogradnje dizajna ovog brenda i njegovih modela...

Habib će od početka oktobra raditi u Kijinom dizajnerskom sedištu u južnokorejskom Namyangu.
 
Karim Habib zadužen za dizajn novih Kia vozila i usmeravanje dizajna u budućnosti  Habib, koji će biti zadužen za dizajn vozila Kia, brinuće se o odeljenjima za dizajniranje eksterijera i enterijera, kao i za boje i materijale, a pomagaće i kod određivanja buduće dizajnerske strategije i usmeravanja brenda Kia, a biće neposredno odgovoran Luku Donkervolkeu, izvršnom potpredsedniku i vođi dizajna u kompaniji Hyundai Motor Group.
 
Habib sa sobom donosi više od 20 godina iskustva u dizajniranju premijum brendova  Renomirani dizajner, koji je poznat zbog izuzetnih sposobnosti da u svom radu reflektuje identitet brenda, sa sobom donosi više od 20 godina iskustva u dizajniranju premijum automobila. Na svojoj zadnjoj funkciji kao izvršni direktor dizajna vozila Infiniti bio je zadužen za dizajn konceptnih vozila. Pre toga radio je u grupacijama BMW i Daimler. Habib, po rođenju Libanac, studirao je mašinstvo na univerzitetu McGill u Kanadi, nakon čega je svoje znanje o dizajnu prevoznih sredstava unapređivao na Art Center College of Design u Kaliforniji. Tečno govori engleski, francuski, nemački i italijanski.
 
Cilj je nastavak Kijinog uspešnog dizajna “Kia je ambiciozna marka, koja raste i odlučno nastavlja putem inovacija na području elektrifikacije i mobilnosti,” rekao je Habib. “Jako mi je drago da ću biti deo preobrazbe koja će ojačati brend Kia u automobilskoj industriji budućnosti i koja pruža puno izazova i prilika. Uzbuđen sam zbog zajedničkog rada sa Donkervolkeom, čiji rad već dugo cenim, kao i sa Kijinim dizajnerskim odeljenjem koje je kreiralo nekoliko izuzetnih vozila.”
 
“Habib će sa svojim međunarodnim poreklom i globalnim iskustvom biti veliko pojačanje za Kiju,” rekao je Donkervolke. “Veoma cenimo Karimov talenat i iskustvo. Dolazi u Kiju u ključnom trenutku kada usmeravamo marku prema mobilnosti budućnosti, a i ojačaće naše mladalačko i motivisano dizajnersko odeljenje, koje je do sada osvojilo brojne međunarodne dizajnerske nagrade.”
 
Kijino dizajnersko središte u kom su rođeni Kijini brojni globalni modeli, zaduženo je za sve vidike dizajna vozila – od samog osmišljavanja i modeliranja do stila, razvoja boja i materijala. Središte, koje se nalazi u Namyangu (J. Koreja), deluje do Kijine globalne dizajnerske mreže, koja ima regionalne dizajnerske jedinice u SAD-u i Evropi.
 
Vrhunac karijere Karima Habiba: 2017 ~ 2019: izvršni direktor za dizajn - INFINITI, Nissan Motor Company 2012 ~ 2017: vođa dizajna - BMW Automobiles, BMW Group 2011 ~ 2012: vođa dizajna eksterijera - BMW Automobiles, BMW Group 2009 ~ 2011: viši menadžer za napredni dizajn - Daimler 2007 ~ 2009: glavni dizajner naprednog dizajna - BMW Group
Media Contact: Azer Šarić, PR Manager, Kia Motors Adria Group Tel: +386-(0)1-5843-400; e-mail: as@kmag.net
 
 
2004 ~ 2007: viši dizajner (dizajn eksterijera) - BMW Group
2002 ~ 2003: dizajner eksterijera/enterijera – napredni dizajn - BMW Group
1998 ~ 2001: produktni dizajner eksterijera/enterijera, BMW Group

PR

Johen Paesen podpredsednik Kijinog dizajna enterijera

Johen Paesen podpredsednik Kijinog dizajna enterijera

Iz Kia Motors Corporation javljaju da je Johen Paesen postao podpredsednik grupe za dizajn enterijera. Gospodin Paesen radi u Kijinom dizajnerskom centru u Namyangu (J. Koreja) i neposredno je odgovoran Karimu Habibu, višem podpredsedniku i vođi dizajnerskog centra...

123456. . .2433
Lamborghini Huracan Evo RWD Spyder (2021)
Slika nedelje
Vladan Petrović
Testira za vas

Galerije

Najnovije vesti iz auto industrije po sekcijama

Testovi

Kamioni

WRC

Formula 1