AutoMAGAZIN

Najnovije vesti iz auto industrije

Dakar 2016 - show može da počne

Dakar 2016 - show može da počne

Rallye Dakar 2016, najteži maratonski reli na svetu, počinje sutra, 2. januara, u Buenos Airesu, a završiće se četrnaest dana kasnije u Rosariu. Biće to teške dve sedmice, toko kojih će takmičari preć oko 9.000 kilometara u surovim uslovima...

Naravno, najteže je vozačima motocikala i kvadova, jer automobilisti i "kamiondžije" imaju suvzače, dok su prvi imenovani prepušteni sami sebi u surovim uslovima (bar dok ne stigne pomoć).

Među 153 motociklista koji učestvuju na 38. izdanju relija Dakar jeste i naš moto-kros vozač, Gabor Saghmeister, koji se takmiči sa startnim brojem 107 na motociklu KTM čija zapremina motora iznosi 450 cm³.

Dakar 2016 - show može da počne

Mikko Hirvonen (na fotografiji) još jednom će odmeriti snage sa devetostrukim reli šampionom, Sebastienom Loebom.

 

U kategoriji automobilista ima puno velikih imena iz sveta reli sporta, kao što su Sebastien Loeb (Peugeot), Carlos Sainz (Peugeot), Mikko Hirvonen (Mini), Martin Prokop (Toyota) što će posebno biti zanimljivo za praćenje.

Automagazin.rs

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Dobro pozicionirani u odnosu na konkurenciju: Na brojnim najnovijim uporednim testovima, premium gume kompanije Hankook impresioniraju svojom udobnošću i sigurnošću, a prema pisanju specijalizovanih medija, pružaju i odličan odnos cene i performansi...

123456. . .2613
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Vladan Petrović
Testira za vas

Galerije

Najnovije vesti iz auto industrije po sekcijama

Testovi

Kamioni

WRC

Formula 1