AutoMAGAZIN

ma nemoj Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Pogled kroz kacigu sa Androidom + VIDEO

Pogled kroz kacigu sa Androidom + VIDEO

U nove trendove spadaju satovi opremljeni Android sistemom ili specijalne naočare Google Glass. U ruskoj kompaniji LiveMap razvili su specijalnu kacigu, koja ima integrisan GPS navigacioni sistem, a mapa se reflektuje direktno na vizir kacige, i to sve sa glasovnom kompandom i bez potrebe za internet konekcijom...

Pogled kroz kacigu sa Androidom + VIDEO

Pogledajte vest: Reevu - kaciga koja gleda i unazad.

 

Kaciga koju je razvila firma LiveMap je nešto poput kacige Ironmana. Ima integrisan HUD (head-up display), a slika navigacionog sistema se direktno reflektuje na viziru kacige, što znači da nema potrebe za zaustavljenjem. Sličan head-up display već godinama funkcioniše u automobilima marke Toyota, BMW, a koriste je i piloti vojnih aviona.

Kaciga će biti izrađena od ugljeničnih vlakana i imaće masu od samo 1,4 kilograma, što je veoma dobra vrednost. Ispunjavaće emisionu normu USA DOT, evropsku nornu ECE 22.05 i japanski JIS T 8133 i FCC. Proizvodiće se u svim standardnim veličinama.

Pogled kroz kacigu sa Androidom + VIDEO

Pogledajte vest: Formula 1: Kacige za 2012. godinu - Koja je najlepša?

 

Kaciga je opremljena sa pojednostavljenim operativnim sistemom Android, a sve pokreću dve baterije kapaciteta 3000 mAh, što je dovoljno za jedan dan korišćenja. Sve potrebne funkcije i sofware već su deo sistema kacige, tako da nije potrebno biti neprestano konektovan na internet. Tu je i kamera sa 13 Mpx, Bluetooth, žiroskop, slušalice, kompas ili senzori svetla. Svim sistemima je moguće upravljati preko glasovne komande vozača.

Pogled kroz kacigu sa Androidom + VIDEO

Ova kaciga je još uvek u fazi razvoja, a cilj kompanije LiveMap jeste da pronađe investitore, koji bi mogli omasoviti proizvodnju. Cena će iznositi oko 1.500 US dolara.

VIDEO:Automagazin.rs

Rolls-Royce Cullinan debitovao u Srbiji

Rolls-Royce Cullinan debitovao u Srbiji

Novi Rolls-Royce Cullinan je zvanično debitovao u Srbiji i prvi put je predstavljen na Beogradskom sajmu automobila. Najistaknutiji predstavnici društvenog života srpske prestonice došli su do prvih utisaka tokom večernjeg prijema na sajmu...

123456. . .2362
Ford Focus ST (2020)
Slika nedelje
Vladan Petrović
Testira za vas

Galerije

Najnovije vesti iz auto industrije po sekcijama

Testovi

Kamioni

WRC

Formula 1