Sliven Rally

Reli takmičenja u kalendaru Srbije

Moderator: Motorsport

Sliven Rally

Postod Petar Jankovic » 21 Avg 2010 18:02

Farsa zvana Šampionat Srbije u reliju 2010 se nastavlja, ali ne u Bugarskoj! Gde i kada onda? Prema kalendaru SAKSS-a, u rezervisanom terminu na rezervisanom reliju sa rezervisanim vozačima i rezervisanom publikom! Odlukom donetom na vanrednoj, telefonskoj, sednici upravnog odbora odlučeno je da se reli Sliven ne boduje za Šampionat Srbije.

Ponuda bugarskih organizatora koja je uključivala 20 noćenja sa doručkom po posadi, 100 litara goriva i besplatne startnine nije bila dovoljna jer isti ti organizatori, zamislite, traže da se ispoštuju bezbednosne norme, pre svih HANS sistem koji je već godinama unazad obavezan u većini evropskih zemalja. Isti HANS, koliko je nama poznato, od srpskih relista poseduje samo jedna posada! Šta je posledica ovakve odluke? Šampionat Srbije u reliju već je na kolenima a da li će biti nokautiran već u sezoni 2010 zavisi od činjenice da li će neko, nekada do kraja kalendarske 2010-te godine organizovati još jedno takmičenje čime bi se „na mišiće“ izdejstvovala legalnost i legitimnost istog. Da ne bude zablude da je reli sport crna ovca srpskog automobilizma slična situacija je i na srpskom krugu i brdu. Automobilizam u Srbiji je na, malo je reći, niskim granama. Mnogo je pogodniji izraz, „poslednji trzaji automobilizma u Srbiji“. Sezona 2011 ne izgleda ni malo svetla a pacijent će po svoj prilici posle dugo godina mučenja preminuti. Takvoj tvrdnji u prilog govore i najave povlačenja sa srpskih trkališta velikog broja aktivnih takmičara iz svih disciplina. Neki od njih će se preseliti u „publiku“ a neki svoju karijeru nastaviti u inostranstvu gde će bilo kakav rezultat imati mnogo veću „težinu“ nego silne pobede u Šampionatu kakav je naš. Ko je kriv za ovakav razvoj situacije više nije toliko ni bitno. Ono što zahteva dublju analizu je rešenje koje aktuelne generacije rukovodioca (ali i one koje su „menjane“ iz godine u godinu) kao i oni koji predstavljaju takmičare, ne umeju ili neće da pronađu.Nas 154 preostala zaljubljenika u automobilizam sve je manje briga!
Petar Jankovic
 
Postovi: 16
Pridružio se: 19 Maj 2010 00:00

Re: Sliven Rally

Postod Nesa Nikolic » 22 Avg 2010 00:32

Pa da ti pravo kazem Pero, bolje uopste i da ne postoji ovakav reli sampionat Srbije, kakav je bio do sada!
Ili treba da postoji, da bi ovi bili na funkcijama? Ako ce pocrkati od gladi, onda da im prikupljamo za plate.
Mada, oni su stalno gladni.
Nesa Nikolic
 
Postovi: 8
Pridružio se: 08 Avg 2010 16:58

Re: Sliven Rally

Postod Goran Saric » 22 Avg 2010 01:40

Niko ne bi trebao da kritikuje obavezu dodatnih bezbednosnih sistema, jer mislim da je to apsurdno. Novine u sferi bezbednosti UVEK treba podržati, a nikako ih ne treba kritikovati. Nešto sasvim drugo je činjenica da smo mi siromašna zemlja za reli sport. Ali, reli je skup sport, i podržavam ovakve odluke, jer mora postojati granica do koje se kriterijumi mogu spustiti.

Zato podržavam mišljenje da je bolje da nemamo šampionat, nego da imamo bilo kakav. Ako ne bismo imali granicu kriterijuma, onda bi mogli pustiti svakog ko voli trke da ih i vozi. Ne mora da ima ni rol-bar, pa ni kacigu. I gde bismo stigli? Da li bi to "spasilo" reli sport u Srbiji? Dakle, ne može se reli spasavati tako što ćemo ignorisati i protestvovati protiv novih bezbednosnih sistema, kao što je HANS. Ko smo mi da odlučujemo koji je sistem dobar, a koji ne? Postoje institucije koje se time bave.

Uostalom, pre dosta godina, na relijima se nisu koristile ni rukavice, a sada ih većina reli vozača koristi i na treningu.
Goran Saric
 
Postovi: 46
Pridružio se: 28 Jul 2010 18:35

Re: Sliven Rally

Postod Kashif » 06 Jan 2015 16:30

Ovo je izuzetno ugodan i podnošljivi post ....... vam je odmahnuo isticanja mnogo poštovati mnogo ...... !!!!
Kashif
 
Postovi: 1
Pridružio se: 06 Jan 2015 16:29Povratak na Domaći reli šampionat

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron