Bugari 2010

Najatraktivniji reli šampionti

Moderator: Motorsport

Bugari 2010

Postod Petar Jankovic » 02 Avg 2010 02:22

Skandali vezani za prvi, i verovatno poslednji, WRC izlet komšija Bugara nikako da se stišaju! Devet klubova održalo je zajedničku konferenciju za medije na kojoj je oštro napalo domaću automobilističku federaciju optuživši ih za silne gafove pri organizaciji i ponižavanje domaćih pilota pri dodvoravanju moćnicima iz FIA.


M-Tel Rally Team, Prestige Rally Team, Marina Motorsport, TM Motorsport, Interlease Rally Team, Astra Racing Team i Kres Rally Team izašli su pred javnost i svoj bes usmerili ka bugarskim funkcionerima. „Nikada se nisam osećao tako poniženim! Ovaj reli je uništio našu reputaciju. Imam ogromno iskustvo ali ovo je najgore organizovana trka na kojoj sam ikada učestvovao!“ – nije krio svoje nezadovoljstvo Jasen Popov. Vozači su istakli da su konačni rezultati relija neregularni (pobednik je Goshev koji je i sam prisustvovao ovoj konferenciji) i da su iz ove situacije jedino profitirala dva kluba, Donchev Sport i Vivacom (koji nisu bili prisutni), čiji su vozači Donchev i Iliev iskoristili super rally pravilo i došli do bodova, što je bez ustezanja izjavio Popov. Takođe je istaknuto da su pre početka takmičenja timovi imali usmeni dogovor sa federacijom oko guma i goriva što se ispostavilo kao najveći problem. Prikazan je i dodatak pravilniku na kome je kao refuling zona upisana benzinska pumpa koja nije u funkciji! Na ovu činjenicu stavljamo poseban akcenat jer je na osnovu ovog propusta organizatora i usmeravanja da prekrši WRC pravilnik sa relija isključena i naša posada Rabrenović-Radivojević! Nezadovoljne ekipe naglašavaju da je u cilju umiljavanju FIA-i domaća struktura funkcionera napravila ogroman broj propusta na štetu većine domaćih posada. Da stvar bude još gora, i pored očitog dodvoravanja, odgovor poslušnicima je stigao veoma brzo – „Nikada više WRC u Bugarskoj!“ Sa druge strane odgovora domaćim pilotima i javnosti iz bugarske federacije i dalje nema. Razlog? Godišnji odmori! Zasluženi verovatno!

http://www.automagazin.rs
Petar Jankovic
 
Postovi: 16
Pridružio se: 19 Maj 2010 00:00

Re: Bugari 2010

Postod BobRock » 03 Avg 2010 16:29

Zaista Bugari nisu dorasli ovako velikom takmičenju. Pošto sam i sam bio tamo, mogu zaključiti da je to izgledalo prilično neoraganizovano i da su gledaoci najviše ispaštali zbog svega toga.
Otkazivanje brzinca SS7, nepostojanje parking mesta, loša infrastruktura itd. Sve u svemu nisu ni zaslužili da dobiju ponovnu organizaciju ovog takmičenja.
BobRock
 
Postovi: 9
Pridružio se: 28 Jun 2010 16:59Povratak na Nacionalni reli šampionati

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron