BMW nastavlja sa razvojem "automatskog pilota"

Vesti iz automobilske industrije

Moderator: necaga

BMW nastavlja sa razvojem "automatskog pilota"

Postod necaga » 10 Feb 2012 16:46

Bavarski BMW jedan je od proizvođača automobila koji i u vreme krize istim tempom nastavlja sa razvojem automobila i sistema budućnosti.

Slika

Jedna od neizbežnih stvari koji čeka vozače budućnosti svakako su automobili bez vozača koji su za sada, kako tvrde proizvođači koji se bave njihovim razvojem, samo na nivou eksperimenta. BMW je sa svojim projektom daleko dogurao, a jedan primerak "serije 5" već je uspešno prešao par hiljada kilometara u javnom saobraćaju.

U nedavno objavljenom prilogu "BMW TV", objašanjava se princip razvoja ovakvog vozila, koji koristi pregršt kompjutera, lasera, radara i ultra-zvučnih senzora, kako bi se prikupili svi neophodni podaci koji, u kombinaciji sa GPS informacija, dovode do besprekornog vođenja automobila željenom trasom - uz potpuno pridržavanje saobraćajnih propisa...

Kako se navodi u prilogu, želja je da ovakvi automobili ipak ne postanu u potpunosti autonomni, već da osoba na mestu vozača u svakom trenutku može da preuzme kontrolu nad vozilom u slučaju neke nepredviđene situacije.
Za sada, BMW ovakve eksperimente koristi i kao dobru bazu podataka za usavršavanje sistema koji su već našli primenu u modernim vozilima.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... gIAs3sBxCQ


(http://www.blic.rs)
necaga
 
Postovi: 92
Pridružio se: 18 Maj 2010 04:39

Re: BMW nastavlja sa razvojem "automatskog pilota"

Postod ConnieKeefe » 05 Jan 2015 17:35

Pa moje mišljenje je da će se Toyota vratiti na mesto br. 1, da je samo pitanje vremena. Zadesilo ih je nešto što nisu mogli da predvide, ali isto je tako surova realnost da su izgubili veliki "kolač" na tržištu, a automobili se prodaju. Zeljno očekujem da vidim strategiju "povratka". . . Japanci su to :ugeek: :ugeek:
Download high quality 350-050dumps to prepare and pass istqb advanced with oracle certification dumps ccna study materials - Test-king Also get free demos of www.clarku.edu
ConnieKeefe
 
Postovi: 1
Pridružio se: 05 Jan 2015 14:54


Povratak na Najnovije vesti

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron